reklama

Bizarné nápady (globálne otepľovanie)

Ak o pár rokov pôjdete k lekárovi s tým, že máte vetry, možno vás okrem vyšetrenia ešte pošle na Daňový úrad, aby ste si splnili svoju občiansku povinnosť a zaplatili si svoj podiel na globálnom otepľovaní. Ak sa tohto tu dožijem, bude to pre moje chápanie a zosúladenie sa s okolitým svetom asi troška problém.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Čas od času sa v médiách objaví správa, že niekto navrhuje, aby farmári platili daň z prdenia svojich kráv a ošípaných, pretože vraj taká krava, alebo sviňa, vypúšťa do ovzdušia pomerne veľké množstvo skleníkových plynov a tak v boji proti klimatickým zmenám, by bolo ich prdy najlepšie zdaniť.

Zaujímavý nápad, ale pre jeho funkčnosť by ho podľa mňa bolo treba ešte okoreniť. Keďže zvieratá akosi daňovej politike nerozumejú a toto opatrenie bude mať dopad iba na farmárov, ktorí budú mať vďaka tomuto iba vyššie náklady. Čo sa v konečnom dôsledku môže prejaviť vo zvýšení cien mäsa a ľudia by ho mohli začať menej konzumovať. Potom by sa dali viac na strukoviny a efekt by bol opačný. Preto navrhujem začať zvieratá vychovávať ako ľudí a evolúcia možno spraví svoje, sami sa musia naučiť, že prdieť si nemôžu len tak, lebo ak sa to nenaučia aspoň trocha kontrolovať, určite sa upečú, zamrznú alebo ich zaplaví voda. Časom sa možno dostanú na našu rozumovú úroveň a získajú dokonca aj volebné právo a pod. V takom svete by si ľudia ale museli zvyknúť na iné postavenie, na olympiáde by zrazu ľudstvo veľa šancí na medailu nemalo, do policajného zboru by museli namiesto ľudí prijať gorily a hoci niekto by povedal, že ošípané ovládnu parlament, ja si myslím, že na toto niet väčšieho zvieraťa ako je človek.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Síce nie som klimatológ, ale som si istý, že toto zdanenie nebude mať žiaden vplyv na našu klímu na zemi. Rozhodne to však bude mať vplyv na klímu medzi ľuďmi. Keď som minule túto informáciu o príprave tohto opatrenia počul v správach televízie Markíza, povedal som si, čo asi na toto opatrenie povedia mini-poľnohospodári na dedinách. Niekto to možno dokonca bude považovať za istú predzvesť konca sveta, niektorí muži sa obliekajú ako ženy a naopak, Mečiar sa nedostal do parlamentu a za prdy sa platí...

Niekedy pri pozeraní správ si pripadám ako v cirkuse. Mimochodom minule som natrafil na jeden článok, ktorý vraví o tom, že vlani Amazonský prales viac CO2 vyprodukoval ako absorboval. Teraz len dúfam, že si ho nikto z európskej komisie neprečíta a nedostane nápad vyrúbať všetky lesy, aby sa znížila produkcia tohto plynu. Ja CO2 až tak nezatracujem, dokonca rozmýšľam, že ho umelo privediem do môjho akvária, pretože to vraj pomáha rastlinkám a tak..

Andrej Butvin

Andrej Butvin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Niekedy sa zamotám v spleti mojich myšlienok Zoznam autorových rubrík:  Humornaživo(t)BásneÚtržky myšlienokNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu