reklama

„Každý sa stane tým, proti čomu sa najviac búri“

„Každý sa stane tým, proti čomu sa najviac búri“. Tento citát som niekde zachytil a musím sa priznať že sa mi prv zdal absurdný, no nejako som to nedostal z hlavy a premýšľal som o tom do hĺbky a napadli ma naozaj zaujímavé veci o ktoré sa rád podelím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Putoval som spomienkami a zrazu sa zdalo, že poznám veľa prípadov kde tento citát platí, aspoň v určitom aspekte. A musím sa priznať, že z časti som i ja takýto prípad. Ľudia menia názory a niekedy i celú povahu samých seba. A zdá sa, že pomerne často sa stáva že to, proti čomu najviac bojujete si Vás podmaní. Napríklad taký farári, podľa mňa väčšina z nich sa rozhodla pre túto prácu respektíve službu preto, aby na svete rozdávala lásku a dobro a zrazu skončili lákaním malých chlapcov na faru. Týmto samozrejme nechcem uraziť žiadneho z nich a verím, že týchto prípadov je mizivé percento, ale niektoré fakty proste vyšli na verejnosť.
Ďalej sú tu mladý, ktorý ešte na strednej škole bojovali proti tzv. New world order zo všetkých síl, zmaturovali a zrazu stoja frontu pred pichnutím si smeny, po ôsmich hodinách ju stoja zase, aby si odpichli koniec smeny, po práci sa idú najesť do McDonald's a keď prídu z práce so vzrušením zapínajú Facebook aby naňho zavesili všetko zaujímavé čo zažili, deň čo deň. Občas si spomenú na starú rebéliu a zapnú si dokument typu zeitgeist, ale musia predsa z niečoho žiť a po práci sa musia rýchle najesť, aby stihli autobus.

Alebo taká láska, na zemi je určite veľmi veľa ľudí ktorí mali tú svoju lásku, milovali ju s pocitom že je pravá, možno žiarlili a nevedeli pochopiť ľudí ktorí podvádzajú partnerov. A tu zrazu po rokoch, celé ich presvedčenie horí do tla, pretože sa vznietil pud a túžba dotknúť sa iného tela, a zrazu sa zdá že ani ta láska nebola až taká pravá.

Tento vzorec môžeme nájsť skutočne hocikde, USA ktoré veľa ľudí nazýva baštou kapitalizmu sa búrili proti zásahom do voľného trhu, a zásahom štátu do neho, veď ako správni kapitalisti. Čuduj sa svete zrazu senát schvaľuje mnoho miliónový finančný balík na pomoc tej či onej firme na ozdravenie trhu. Dokonca zoštátňujú (americké hypotekárne inštitúcie Fannie Mae a Freddie Mac).

A ešte jedna perlička, nedávno obletela média správa, že nacionalistický párik ktorý bol v minulosti aktívny aj v hnutí skinheads, zistil že predkovia oboch boli židia a teda aj oni majú židovský pôvod. Vraj z toho boli dosť v šoku, muž sa dokonca ospravedlnil všetkým ktorých mlátil a priznal sa, že za starých čias považoval židov za háveď, no teraz vraj nenávisť sám ku sebe necíti. Tento párik sa nestal tým proti čomu bojoval, on tým už dokonca celý čas bol .


Tak či onak, život má určite veľký zmysel pre iróniu a tak by možno bolo lepšie prestať sa búriť jeden proti druhému, a skúsiť si porozumieť, pochopiť sa a spojiť, veď všetci chceme len jedno a to je byť šťastný.

Andrej Butvin

Andrej Butvin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Niekedy sa zamotám v spleti mojich myšlienok Zoznam autorových rubrík:  Humornaživo(t)BásneÚtržky myšlienokNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu