reklama

Máte radi Perinbabu? (alebo-Kto nám zhodil snehuliaka?)

Ani by som sa nedivil, keby po takej spŕške kritiky na jej adresu sa Perinbaba na nás urazila a nadobro zavesila toto vznešené povolanie na klinec. Určite si ešte pamätá, keď sa z jej príchodu tešili mnohí a netešil málokto. Alebo časy, keď jej kritizovanie nezaberalo polovicu všetkých správ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Sem tam síce ukážu šantiace sa deti na kopci za sídliskom, ale hneď potom nezabudnú pripomenúť, že ich rodičia a najmä tí motoristickí až takú radosť z jej nádielky nemajú.

Minulý rok sme sa pri pohľade na naše krásne zasnežené mesto s priateľkou neudržali a začali sme stavať snehuliaka a nie hocijakého, dosť sme sa sním vyhrali, mal ruky, kabátik s gombíkmi a keďže sme po ruke nemali hrniec, mal kapucňu. (Bol to jediný snehuliak ktorého som v ten deň videl, bavili sme sa spolu, že na to aká je slušná nádielka je ich na uliciach nejako podozrivo málo). Potom sme chvíľu hrdo strávili čas pri našom diele, pekne sme si ho vyfotografovali do mobilu (fotka sa už bohužiaľ nezachovala) a na chvíľu sme sa vzdialili, vo vidine, že nášho nového kamoša budeme pár dní stretávať. To bol ale krutý omyl. Keď som sa asi o hodinu a pól vracal domov, už bol mŕtvy a ani okamžitý zásah by mu nepomohol. Zhodený, rozšliapaný, zo snehu bol a na sneh sa obrátil, česť jeho pamiatke.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neviem možno to bolo preto, že niekto sedel celý deň doma pri televízií a bol periodicky informovaný o tom, aké starosti robí Perinbaba nám ľuďom. Potom vidí snehuliaka a hneď si vybúri zlosť. Škoda, že nevyšiel von, určite by si všimol, že ľudia sú akýsi všeobecne veselší, keď tak pekne sneží, milujem to, najmä na začiatku zimy, keď ukáže svoju plnú krásu, ľudia kráčajúci po ulici sa akosi viac usmievajú. Zväčša tí, ktorí sa iba tak prechádzajú, respektíve sa nikam neponáhľajú.

Možno sa niekomu v tej veľkej kapuci zdal ako Kenny, a viete v každej časti zabili Kennyho. Vlastne dosť ho pripomínal i nám a tak sme asi mali myslieť dopredu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Starší ľudia vravia, že niekedy bolo snehu viac, Perinbaba asi vníma náreky ľudí o tom, koľko starostí nám robí v doprave, aj inde a ešte raz v doprave. Aj teraz sa zdá, že ustupuje, aby mohlo čo najviac ľudí stráviť sviatky čo najdlhšie doma. Má nás predsa rada. A ja jej len chcem povedať, že pohlaď na tu krásu, ktorú dokáže vyčariť je úchvatný.

Andrej Butvin

Andrej Butvin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Niekedy sa zamotám v spleti mojich myšlienok Zoznam autorových rubrík:  Humornaživo(t)BásneÚtržky myšlienokNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu