reklama

Čo bolí a nebolí pri vete MS v hokeji na Slovensku

Lukáš Krivošík, vo svojom veľmi zaujímavom a podnetnom komentári vyjadril názor, že na Slovensku sú tri skupinky ľudí ohľadne očakávania príchodu MS, prvá sa chce na nich nabaliť, druhá sa smeje z nekompetentnosti tej prvej a tretia už chce mať celé MS za sebou. Myslím si, že je to aj pravda, tieto skupinky tu existujú, no sú tu aj ďalšie a ďalšie a asi aj početnejšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Je tu aj skupina, ktorú síce logicky hnevá predražený štadión, hymna od Kristíny ich nedostáva do varu, ale sú to hokejoví fanúšikovia a väčšiu starosť im robí naša zostava, forma našich hráčov a tak ďalej. Práve vďaka nim a najmä pre nich sa majstrovstvá u nás odohrajú.

Ak sa našim chlapcom bude dariť a vybojujú nejakú medailu, možno zrazu ani tá hymna od Kristíny nebude až taká zlá. Veď aspoň jej text správne pochopí a bez smiešneho skomolenia zaspieva aj náš reprezentačný tréner.

Mimochodom mojou osobnou hymnou týchto Majstrovstiev sveta bude aj toto,((pesnicka)) je tam aj, lebo ich bude určite viac. Fun rádio ani iné naše “top rádia“ okrem rádia FM počúvať nebudem, na štadión sa tiež nedostanem a tak ktovie koľkokrát si túto hymnu vôbec vypočujem. No ak budem zápasy sledovať doma tak si cez prestávku asi pustím túto od Colectivu. A nech sa hnevá kto chce :-)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Objavujú sa tiež názory, že veľké upratovanie v našich dvoch najväčších mestách pripomína potemkinovskú dedinu. Pretože čistota by mala byť trvalá a nie iba keď do našej krajiny zavítajú hokejový fanúšikovia z iných zemí. Dá sa s tým určite súhlasiť. Ja si myslím, že je to pomerne typická slovenská vlastnosť, mnohý Slováci majú pri očakávanej návšteve u seba doma o niečo väčší poriadok ako by mali inokedy. A tiež je to určitá forma pohostinnosti. Pri návšteve máme u seba doma čistejšie, ponúkneme najlepšie jedlo, ktoré by sme si inak pri jeho cene nedovolili a tak ďalej. Niekto by mohol tvrdiť, že je to pretvárka, ale rovnako aj to, že je to pohostinné milé a zdvorilé.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No treba si uvedomiť, že Slovensko má dvere otvorené a návštevu tu máme vždy, nie iba počas MS. Nech je to začiatok novej éry, keď si uvedomíme, že ak budeme mať čisto a pekne stále, ľudia tu budú chodiť radšej a naša prirodzená túžba ľudí dobre pohostiť bude naplnená, aj na, pre nás globálnej úrovni. Nech aj po skončení MS pracujú zodpovední ľudia na skrášľovaní a čistení miest rovnako, alebo ešte intenzívnejšie ako teraz.

Na Slovensko prídu najmä hokejoví fanúšikovia a tí si budú tvoriť obraz najmä o hokejovej stránke Slovenska, preto bude počas Majstrovstiev sveta dôležitý najmä hokej, veď sme hokejová krajina :-)
Na Majstrovstvá sa teším ako malé dieťa na cukrík a naším chalanom držím palce.

Andrej Butvin

Andrej Butvin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Niekedy sa zamotám v spleti mojich myšlienok Zoznam autorových rubrík:  Humornaživo(t)BásneÚtržky myšlienokNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu