O premárnenej šanci - Masterchef na Markíze

Už som viackrát čítal, že kuchárska šou na Markíze je zlá a nemá tie čísla sledovanosti aké by mať mala. Viete prečo? Lebo to nie je kuchárska šou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Dokonca ja osobne, ako vášnivý kuchár amatér, som mal ambíciu sa ho zúčastniť. Dnes som rád, že sa mi to nepodarilo.

Ono zatiaľ čo zahraničné modely boli naozaj skôr o varení, a medzi porotcami boli esá ako Gordon Ramsay, to čo vyprodukoval Markíza spolu s Novou je niečo úplne iné. V prvom rade nechápem zasa tieto spájané produkcie, pretože nik na svete ma nepresvedčí, že sa potom všelijako neprihliada na národnosť účinkujúcich.

Ale hlavne, toto nie je šou o varení, je to hlavne zasa o emóciach. Kamera sústredene sleduje výrazy tváre zúčastnených kandidátov, detailne zaberá pohyby ľavého obočia šéfkuchára Korbeliča pri ochutnávaní výtvorov súťažiacich, 15 minút sa rýpu v nešťastnom detstve jedného zo súťažiacich , ale to čo je hlavné, varenie, grify, recepty ostávajú úplne mimo. Neuvidíte ako súťažiaca pripravuje jahňacie kotletky, ani ako vyrobí vraj famózny „creme brulle" . Je pravda, že recepty si môžete pozrieť na webe, ale to akosi nie je ono.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Proste Markíza vyprodukovala ďaľšiu „emočnú" šou, kde vlastný predmet súťaže stojí bokom, ak nie dokonca v úzadí. Dôležité sú emócie, hlavne tie negatívne... Ale márna snaha, jedlo je o vášni, o cite a hlavne o miere, a to sa s negatívnymi emóciami nespája. Aj keď napr. porotcovia sa snažia z celej sily. Hádžu taniere o zem, bliakajú na súťažiacich niekedy aj o dve generácie starších ako sú oni sami. Sa čudujem naozaj profesionálom, čo už niečo dokázali, že namiesto svojej odbornosti ukazujú vulgaritu.

Proste šou, ktorá mala všetky šance uspieť, bola zabitá od prvopočiatku zlým nastavením. A úplnú korunu tomu nasadila producentka Kronerova v rozhovore s Michalom Trškom http://ekonomika.sme.sk/c/6535001/producentka-kronerova-vysielat-zly-program-je-ako-predavat-drogy.html (je podpísaná napr. pod Mojsejovcami) kde tvrdí, že to je zlý projekt, pretože nemieri na cieľovú skupinu, čo by podľa pani producentky mali byť ženy v domácnosti... No môj ty dodo...

SkryťVypnúť reklamu

Zopakujem to ešte raz. Varenie je o Vášni, chuti, radosti, cite a miere. Toto produkčný tým Markízy nepochopil a z celej šou to trčí ako slama z topánok. Proste na divákov „Farmy" je tam málo action, emócii a vulgarít, pre fanúšikov dobrého varenia je tam je jednoducho varenia málo. Čiže produkt, ako sa v poslednom čase Markíze stáva pravidelne - je presne taký aký byť nemal. Neslaný, nemastný, nudný, opozeraný, nezaujímavý. A pri tom stačilo tak málo... Napr. v momente keď porotcovia v castingoch hodili na zem zapečené kuracie prsia s broskyňou , stačilo vysvetliť že prečo je toto obludné jedlo (zničená štruktúra, väčšinou neochutené a vysušené pri zapekaní). Oni to len šmarili na zem. Kkeby tam bola moja babička, tá by ich vyfliaskala mokrým vechťom po papuli, lebo „to" sas jedlom jednoducho nerobí.

SkryťVypnúť reklamu

Takže, milá Markíza, skús sa už raz natočiť aj niečo, čo sa bude venovať meritu veci, a kde emocie budú hrať vedľajšiu úlohu.

Peter Černák

Peter Černák

Bloger 
  • Počet článkov:  136
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som (skoro) 45-ročný (Preboha, to už naozaj???) normálny chlap, s normálne vyvinutým egom (t.j. myslím si o sebe, že som inteligentnejší,krajší a príťažlivejší ako zbytok tohto sveta) Zoznam autorových rubrík:  Chvála jedlaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

319 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu