
Potrebujeme:
1 baklažán
3 strúčky cesnaku
1/4 čaj. lyž. mletej rímskej rasce
1/4 čaj. lyž. soli
4 pol. lyž. tahini (sezamovej pasty)
4 pol. lyž. čerstvej šťavy z citróna
extra panenský olivový olej
nasekaná petržlenová vňať
Rúru vopred vyhrejeme na 200 C. Baklažán na viacerých miestach prepichneme vidličkou a pečieme zhruba 40 minút. Počas pečenia ho niekoľkokrát otočíme.

Po upečení necháme baklažán trošku vychladnúť, potom stiahneme kožu, vnútro nakrájame na kúsky a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme tahini, citrónovú šťavu, cesnak, rímsku rascu a soľ.

Mierne rozmixujeme. V pôvodnom recepte baklažán len popučia vidličkou a potom ho dochutia.
Ak treba, ešte pridáme čokoľvek z vyššie uvedených ingrediencií, dobre premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Baba ganoush dáme do misky, lyžicou uhladíme, v strede vyformujeme miernu priehlbinu, polejeme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebovými plackami (pita, roti, naan,...).

Výborné predjedlo alebo ľahká večera.