reklama

Hudba - osobný psychológ

Sedel som vo vlaku a snažil som sa vyhnať všetky bolestivé myšlienky z posledných týždňov. Rozhodol som sa, ako už neraz, prebiť ich hudbou. Vnímajúc text jednej z piesní som sa však opäť nechal zaviesť späť do reality, pretože nádherne vystihovala to, čo sa udialo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

A ďalšia. A ďalšia. Ako je možné, že tá pesnička znie, akoby mi bola ušitá na mieru? Pretože jej text niekto napísal. Iná osoba. A čím je ľahšie inšpirovať sa, ako skutočnou situáciou, ktorú zažil autor, či niekto z jeho okolia? A skutočne, dovolím si tvrdiť, že človek súčasný, by si dokázal nájsť na akúkoľvek svoju životnú situáciu, citové rozpoloženie, pieseň, ktorá to vystihuje. Vystihuje to, čo sa aktuálne deje v jeho živote.

A náhle má pocit, že v tom nie je sám, že je tam vonku niekto, komu sa stalo to isté. A ľudia proste nechcú mať nikdy pocit, že sú v tom sami. To im však môžu povedať len ďalší ľudia. Čaro hudby a technológií, vďaka ktorým dostať sa k akejkoľvek piesni, je otázkou pár sekúnd, je v tom, že nám to môže oznámiť aj človek, ktorého osobne nepoznáme a navyše osloví viacero ľudí nachádzajúcich sa v podobnom rozpoložení súčasne. A čiastočná úľava sa hneď dostaví. Proste sa to stáva...

Prežili to iní, prežijem to aj ja. Iste, toto všetko sa dá zdielať aj písaným slovom, ale vo forme hudby je to prístupné aj pre stále sa zvyšujúci počet ľudí, ktorí sa k literatúre proste nedostanú.

A tak mi nezostáva nič iné, len úprimne poďakovať každému človeku, ktorý tvorí, píše texty, literatúru, bloguje. Poďakovať zato, že sa starajú o to, aby nám všetkým bolo aspoň o trochu lepšie aj v tých najhorších situáciách.

You're not alone. Been there and I'm still alive.

Michal Chylik

Michal Chylik

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ja Zoznam autorových rubrík:  prózaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu