reklama

Nočná obloha do ruky

Mesiac, hviezdy,hviezdičky,... Ich očarujúca krása a lesk mi učarovali už dávno. Možno preto, že som sa narodila v noci, či preto, že som sa do nich zahľadela. Sa stali mojim nedosiahnuteľným cieľom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ostatný týždeň sa mi ale zdali zvláštne, alebo som sa stala zvláštnou ja. Nech už je to tak ako chce. Pozerala som sa na nich, ich žiariaci lesk, nekonečno. Rozmýšľala. Nad svojim životom, ktorý sa uberá smerom, ktorému nerozumiem. Nad tým, prečo som ostala v našej detskej izbe sama a pripadám si ako jedináčik. Nad psíkom, ktorého by som chcela, no netuším či by som sa oňho vedela postarať tak aby mu nič nechýbalo. Nad banalitami každodenného života.

Pritom všetkom som zabudla na to podstatné. Na život. Na svoje sny. Či túžby. Každý večer, keď som si líhala do postele som bola niekde na hviezde. Vždy keď sa pozriem na tieto svetielka na oblohe mi niečo pripomenú, pekné, smutné, veselé. Spomienky sa opakujú a točia dokola ako kolotoč so šťastnými deťmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takéto hviezdičky ale ráno idú na druhý koniec Zeme a mne sa spomienky rozplinnú ako ranná hmla. Dnes sa to zmenilo. Dostala som pero. Na tom by nebolo nič zvláštne, že? Toto pero má ale cenu zlata, pretože je naňom obloha, ktorá ma hocikedy cez deň prenesie do ríše noci a snov.

Radoslava Cibuľová

Radoslava Cibuľová

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu