Potrebujeme:
- zvyšky kuraťa z nedele (prípadne iného dňa)
- šunka
- hocijaký syr, ktorý sa topí (eidam, mozzarela, cheddar...)
- dve vajcia
- zmes korenia na fašírku príp. iné koreniny (čo vám vyhovuje) - dávajte pozor, aby ste neprekorenili, radšej použite menej korenia, ak máte výrazný syr a pod.
- cibuľa


Prísady máme, takže čo s nimi:
Najprv si mäsko oberieme od kostí, môžete tam prihodit aj chrupavku alebo kožku, komu čo chutí...

...a hodíme do mixéra.

Keď ho zomelieme, to isté urobíme so šunkou, syrom a cibuľou.



Teraz to všetko praskneme spolu do jednej misky, navrch dáme dve vajcia (na fotke je len jedno, ale bolo treba dve) a korenie na fašírky (asi za polievkovú lyžicu), prípadne ďalšie koreniny. POZOR, nepridávajte soľ! Na konci zistíte, či ešte nejakú potrebujete. Pridať sa dá vždy. (ak predsa dáte priveľa soli, vraj sa to dá zmierniť pridaním trošky cukru)

Ja som na miešanie použila staré dobré ruky:

Keďže zmes je dosť šťavnatá a má tendenciu sa roztekať počas pečenia, vytvorila som toto namiesto klasických šiškovitých fašíriek:

...a šup do trúby na 30 minút - 200 stupňov.
Vzniklo toto:

...ktoré krásne voňalo i vyzeralo, tak som to naservírovala takto:

Keďže som už nejaký ten mesiac na oddelenej strave (zatiaľ 2-3 kilá dole, ale popritom som si neodpustila čoko, inak by mohlo byť aj 5 - dľa vlastných skúseností), tak ja som si k tomu dala šalát z čínskej kapusty s bielym jogurtom. Vy samozrejme môžete použiť čokoľvek svieže, prípadne nejaké tie zemiaky / ryžu.
(Prosím, pri hodnotení kulinárskeho umenia zohľadnite, že doteraz som fungovala väčšinou ako tzv. pravá ruka a toto je môj druhý vlastný recept. Ďakujem.)
Dozjedenia, priatelia!