Potrebujeme:
- nejaké väčšie cestoviny - ja som použila rigatoni, také tie valčeky, ale určite ani vrstva kolienok nenarobí škodu
- cibuľa
- párky
- kyslá smotana
- omáčka Carbonara - môže byť aj iná, ale odporúčam použiť omáčku na syrovom základe, nie paradajkovom
- strúhaný parmezán
- prípadne dochucovadlo, nemusí byť, pretože všetky chute sú dosť výrazné aj bez

Postup:

uvaríme si cestoviny

cibuľu pokrájame a rozsypeme na dno zapekacej nádoby

zmiešame smotanu, omáčku carbonara a parmezán

no a nakoniec uložíme do zapekacej nádoby na cibuľu cestoviny a párky a polejeme zmesou.
zapekáme na 180 stupňov 20 minút.
vyjde nám toto:

Voní cibuľkou a chutí zmesou osviežujúcej jemnej smotany, ostrého syra a korenistých párkov. Lahoda.
Tak dozjedenia!