neFrancúzska neMusaka alebo zapekané cestoviny

V tomto výbornom jedle som skombinovala recept na francúzske zemiaky a grécku musaku plus to, čo som našla v kuchyni.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Potrebujeme:

- nejaké väčšie cestoviny - ja som použila rigatoni, také tie valčeky, ale určite ani vrstva kolienok nenarobí škodu

- cibuľa

- párky

- kyslá smotana

- omáčka Carbonara - môže byť aj iná, ale odporúčam použiť omáčku na syrovom základe, nie paradajkovom

- strúhaný parmezán

- prípadne dochucovadlo, nemusí byť, pretože všetky chute sú dosť výrazné aj bez

Obrázok blogu

Postup:

Obrázok blogu

uvaríme si cestoviny

Obrázok blogu

cibuľu pokrájame a rozsypeme na dno zapekacej nádoby

Obrázok blogu

zmiešame smotanu, omáčku carbonara a parmezán

Obrázok blogu

no a nakoniec uložíme do zapekacej nádoby na cibuľu cestoviny a párky a polejeme zmesou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

zapekáme na 180 stupňov 20 minút.

vyjde nám toto:

Obrázok blogu

Voní cibuľkou a chutí zmesou osviežujúcej jemnej smotany, ostrého syra a korenistých párkov. Lahoda.

Tak dozjedenia!

Soňa Cummings

Soňa Cummings

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Astronóm amatér, opatrný spisovateľ, pozorovateľ ľudských charakterov a egocentrik. A neustále sa čudujem ako Pratchettov Smrť: Čo len tí ľudia nevymyslia? Zoznam autorových rubrík:  Bože, vyzerám strašne!EpiFotomániaTaké ľudskéMňamkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

330 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

196 článkov
Dušan Koniar

Dušan Koniar

744 článkov
Martin Sukupčák

Martin Sukupčák

121 článkov
Karol Galek

Karol Galek

118 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu