Potrebujeme:
- mrazený špenát bez smotany / mlieka
- lístkové cesto
- cibuľku
- žĺtok na potretie (v rámci delenej stravy je totiž neutrálny, zatiaľ čo bielok patrí do skupiny bielkovín)
- cesnak, koreniny (každý podľa toho, čo mu ešte v špenáte chutí)

Balík cesta obsahoval dve takéto rolky zabalené v mastnom papieri. Veľmi praktické, hlavne pre mňa, keďže varím len úchytkom.

Teraz je tu niekoľko možností - alebo vytvoríte iba štrúdľu, alebo iba taštičky, alebo oboje naraz, ako ja.
(varím pre 1,5 osoby, takže sa prosím nečudujte množstvu)

Špenát trocha ohrejeme, aby sa roztopil. Tu nastáva príležitosť pre každého pridať do špenátu, čo má rád. Ja som nepridávala nič, pretože to bol polotovar a nechcela som ho prekoreniť.

Naplníme cesto...

...a zatvoríme taštičky a ušúľame štrúdľu. Pri šúľaní je dobré využiť oný papier (gúľať pomocou neho cesto dopredu). Okraj cesta som potrela žĺtkom, aby sa zlepil.

Vložíme do pekáča (opäť si môžeme pomôcť papierom pri prenášaní)...

...a šup do trúby! Ja som to tam šupla na 200 stupňov - 30 minút.
Vyšlo mi toto:

Opražíme si cibuľku...

...ozdobíme...

...a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!
veľmi dôležité PS: pôvodná verzia receptu obsahovala v náplni aj slaninku. Samozrejme, že si ju tam môžete pridať a vytvoriť tak potrebný "říz". Ja momentálne musím recepty prispôsobovať delenej strave, ale vy nemusíte.
Dozjedenia!