Takže jedná sa o zvyškové varenie v štýle "přiměřeně" (hádam je tam tých mäkčeňov dosť), preto nebudem uvádzať nejaké množstvá - všetko podľa chuti.
A nejde o recept vhodný pre delenú stravu. (niežeby som prestala, ale som hladná a doma nič iného nie je)
Potrebujeme:
- zvyšky mrazeného špenátu
- zvyšky mrazeného hrášku
- zvyšky sladkej smotany
- zvyšky horčice (najlepšie slovenskej)
- dve vajíčka na zahustenie
- soľ, čierne korenie, vegeta (kto chce)
- voliteľná položka - starší chleba na krutóny
Postup:
Vysypeme špenát a hrášok do hrnca a pridáme cca rovnaké množstvo vody - tu prichádza rozhodnutie, či chceme polievku, alebo kašu. (Mne vyšlo čosi medzi - čiže polievkokaša) Necháme povariť. Keď sa roztopia a zmäknú, rozmixujeme ponorným mixérom.
Následne dodáme smotanu, horčicu (malo by jej byť toľko, aby sme vo výsledku cítili jej chuť - každý ako sa mu bude páčiť samozrejme), čierne korenie, soľ a vegetu. Môžete tam rovno švacnúť aj vajíčka, nezabudnite ich rozkvedlať (t.z. rozhabarkovať).
No a teraz už iba necháme povariť, len chvíľku aby to zhustlo a prísady sa stihli spolu zoznámiť.
Ochutnáme a ak je to super, tak už nič iného netreba. Ak to super nie je, tak pridáme podľa chuti čo nám chýba.
Kto chce, môže vziať starší chleba, nakrájať na kocky, šup na panvicu a opražiť.
A potom už len naložiť, hodiť na vrch krutóny a vychutnávať.
Na záver predsalen jedna fotka:

Dozjedenia, dopuknutia priatelia!