reklama

Keď to smrdí Mikim.

Vianočné reklamy bijú na poplach. No skutočná predzvesť zimy sa drzo nepredbieha... Prírodu nikto neoklame. Zimu tiež nie. Tá je tu každý rok v pravidelnom svojskom čase. Dnes večer som sa vybrala do Kauflandu, bežný študentský nákup. Rožky, párky, čosi sladké, čosi ovocné. Zrak mi zastal nad debničkami mandariniek.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu


V otázke ovocia v hypermakete ma vždy v zlomku sekundy najprv zachváti hlboká nedôvera. Každý máme skúsenosť so sezónnou senzáciou, keď v júni na pultoch bijú do očí obrovské pomaranče, keď nás v januári vábia lesklé jahody, keď sa začiatkom jari na nás vyškierajú prvé melóny a my tak veľmi vyštavení zimou a túžiaci po lete po nich siahame bez hlavo ako po strašne prestrašne cennom úlovku, ako po oáze po mesiacoch v púšti…

Každý sme sa už dali zlanáriť na lákavú ponuku, na bielu ovečku v čiernom stáde opozeraného ovocia a zeleniny. Samozrejme sklamanie sa dostavilo pri prvom súste.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Presne tento film sa mi prehral pred očami pri pohľade na male orandžové bombuľky … No mám odskúšaný trik. Neplatí síce na všetko v zelovoci, ale pri jablkách, paradajkách, mandarinkách a paprike sa na neho môžete pokojne spoľahnúť. Vôňa. To je to, čo vás neoklame. Lebo čo vonia, to chutí.

Pamätáte si na časy z detstva, keď ste vošli ráno medzi spolužiakov a celá trieda mala svoj charakteristický manadrínkový pach? To boli presne tie časy, keď sa u nás mandarinky predávali len v zime. Len vtedy, keď sa blížil čas zimný, mrazivý, čas keď sa mandarinky kupovali na to, aby nám ich potom mamky napchali 6.decembra do čižiem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A presne tak voňali aj dnes. Žiadne hrubé šupky, žiadne prerastené prekombinované krížence. Len obyčajné, malé, všedné, voňavé. Voňavé mandarinky. Také ako majú byť, také ako si ich budem vždy pamätať. Už si jednu šúpem. Nekompromisne na mňa totiž žmurkala z poličky. Zima, vitaj!

Anna Cuperová

Anna Cuperová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladé žieňa v najväčšom duševnom rozkvete dychtivo túžiace po živote...s vidinou svetového mieru...a vierou,že jej budúcnosť sa spája s hviezdami... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu