reklama

11. deň

Na dnešný deň sa deti veľmi tešili - nastal deň, kedy k nám prišli opäť milí ľudia z neziskovej organizácie a porobili veľa fotiek a natočili veľa záberov. Pre mňa to až taká pohoda nebola - bola som akási nervózna...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prvé dve hodiny sme "makali ako šróby". Prechod cez základ 10 nám však nerobí žiaden problém, ak k tomu využijeme rôzne hry. Tou dnešnou bola hra na výťah. Na dlážke máme nalepený krokovací meter od 0 po 20. Každé dieťa sa dnes postavilo na jedno číslo, niektoré čísla ostali voľné. Poposúvali sme sa tak, aby sme stáli pri číslach, ktoré sú vedľa seba a neostalo medzi nami číslo neobsadené. Hrali sme sa tak, že som povedala dieťa, ktoré má zistiť, ku komu príde na návštevu, ak má ísť o niekoľko poschodí vyššie alebo nižšie. Nastúpilo do výťahu a ruku položilo na dieťa, okolo ktorého práve išlo a pri tom si počítalo po jednom. Každý sa vystriedal, niektorým žiakom som zadávala ťažšie úlohy, pri ktorých mali zistiť, o koľko poschodí vyššie alebo nižšie býva kamarát, navštíviť ho a vziať ho na ďalšiu návštevu na iné poschodie. Všetky deti to zvládli bez problémov. V pracovnom zošite sme si to už len utvrdili.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na slovenskom jazyku sme si dnes hovorili o mäkčeni, hľadali sme písmenká, ktoré ho môžu mať, vymýšľali sme slová, ktoré obsahujú písmenko s mäkčeňom. Na záver hodiny každé dieťa prečítalo jedno slovo z učebnice (v slovách chýbali mäkčene) a muselo vysvetliť, nad ktoré písmenko by doplnilo mäkčeň.

Cez desiatovú prestávku k nám prišla návšteva v podobe Janka, Miloška a Paťka z neziskovej organizácie, doviedli so sebou aj študentov, ktorí budú pomáhať pri realizácií inej časti projektu.

Úvod dvojhodinovky prvouky patril klasickým aktivitám - merali sme, zapisovali, polievali, fotili a písali report. Jednej skupine som musela predlžovať pravítko, lebo im už nestačilo (hádam o tom napísali v reporte).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďuríkovci: "Rastlinka v nádobe SVETLO - VODA sa konečne zväčšila. Rastlinka v nádobe BEZ SVETLA - VODA sa tiež zväčšila. Dva kvetináče - im niektoré semienka ešte nevyklíčili."

Beatboyci: " Dnes sme sa dozvedeli, že v nádobke SVETLO - BEZ VODY sa rastlinka zmenšila o 1 cm a aj nám vädne, tak nám ju Danka (pani učiteľka) uviazala."

Wanderovci: "Dnes sme zistili, že rastlinka v nádobe SVETLO - VODA nám klíči pod zemou."

Tu je dôkaz:

Pozor, niekto sa pozerá!
Pozor, niekto sa pozerá! 

Hedkovci: "Dnes nám prišla kamera. A už nám dokonca nestačí pravítko. A raz za čas sa pohádame. Ako napríklad Vaneska odbíjala pravítkom rastlinku. A my sme na ňu hučali."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lokovci: "Všetky rastlinky sa nám páčia. Rastlinka v nádobe SVETLO - BEZ VODY nerastie preto, že nemá vodu. Náš tím Lokovci dostal odznak.

Veru, to som zabudla spomenúť, že pred natáčaním dostali deti odznaky svojho tímu, aby sme sa rozoznali.

Na druhej hodine prvouky sme začali s výrobou pozvánok na deň D. Ja som tvorivý človek, tak som aj vymyslela zložitejšiu pozvánku, ale deti to zatiaľ zvládli výborne. Pozvánka bude otváracia a dokonca aj vysúvacia :-) nechajte sa prekvapiť. Zajtra ju spolu dokončíme a odovzdáme rodičom a príbuzným, aby nezabudli, kedy nás majú prísť podporiť a pozrieť sa na to, čo sme za 1,5 mesiaca zvládli a naučili sa. Myslím si, že budú patrične hrdí na svoje deťúrence. Ja som už teraz.

Daniela Stančíková

Daniela Stančíková

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som učiteľka v základnej škole a so svojimi druhákmi som sa zapojila do zaujímavého projektu o tom, aké musia mať rastlinky podmienky na to, aby dobre a rýchlo rástli. Svoje pozorovania v skupinách budeme pravidelne dokumentovať a zverejňovať práve na tomto blogu. Príjemné čítanie! Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu