Nakoľko som typ, ktorý nevysedáva celé dni doma, dostal som chuť na niečo nevšedné, nápadité a zároveň kontroverzné. Len nedávno mi známy odporučil istú reštauráciu v Petržalke, kde ponúkajú tradičné jedlá údajne moderným spôsobom. Volá sa Clock Block. Prebehol som ich webovú stránku, na ktorej mali práve uverejnenú pozvánku na ochutnávku pivných tapasov. Myslím si, že ma netrebalo 2-krát prehovárať, keďže na éru tapasov spomínam dodnes počas môjho pôsobenia na Iberskom polostrove. Obul som si decentné jarné poltopánky, obliekol druhotriednu košeľu a vybral som sa za gastronomickými zážitkami do mekky hip hopu, drog a kriminality.

Aj napriek tomu, že reštaurácia je skryto situovaná na začiatku Petržalky oproti Inchebe, nemal som vážnejšie problémy ju nájsť. Pri vstupe ma zaujali viaceré atrapy starodávnych hodín na stene, čo vo mne evokovalo akési múzeum času. Na opačnej strane dotvárali priestor kreslené hodiny s ponukou lokálnych pivovarov na výčape. Pivovary ako Kaltenecker či Wywar nemusím snáď predstavovať. Samotný interiér pôsobil veľmi príjemným dojmom s jemným nádychom industrializmu. Bol som rád, že som si mal vôbec kde sadnúť, nakoľko reštaurácia bola takmer do posledného miesta obsadená.

V momente ako som začal listovať jedálny lístok, zazvonil zvonec a z kuchyne sa vyrútil čašník s táckou plnou tapasov. Pristavil sa aj pri mne s poslednými kúskami obsahujúcimi ljutenicu s bulharským syrom a nefalšovanou konskou klobásou. Ani som sa nestihol poriadne rozpozerať a už som rozmaznával svoje chuťové poháriky. K tomu som si doprial malé pivo Blond od pivovaru Lucky Bastard. Lahodné, jemne chmelené, skrátka výborné. Dal som si aj druhé. Po približne štvrť hodine mi v ušiach zazvonilo znova.

Tentokrát sa ku mne dostalo nivové raffaello na paradajkovom peste so sušenou rajčinou. Odvážna kombinácia avšak len za 1 Euro naozaj statočná porcia. Je vidieť, že domáci si naozaj potrpia ako na kvalitu, tak aj na kvantitu. Posledný kúsok, ktorý ma priviezol do stavu gastronomického opojenia bol malý jahňací hamburger. Skutočná lahôdka. Tu chuť mám v ústach doteraz. Takto som si naozaj dlho nepochutil. Nedalo mi to nepristaviť sa pri bare a spýtať sa ako často organizujú podobné podujatia. Čašník mi odpovedal, že každú sobotu. Po tom, čo som spomenul že píšem blogy, sa ma spýtali, či si to nechcem vyskúšať. Z recesie som vzal tácku do rúk a druhou rukou som zazvonil. Musím sa priznať, že podobný zážitok som nemal ani nepamätám. Je vidieť, že majiteľ Laco sa zaujíma naozaj o každého zákazníka. Je to príjemný človek so správnou dávkou humoru a hlavne so zlatými ručičkami.

Čo dodať na záver. Clock Block je ojedinelá reštaurácia, ktorá sa len tak nevidí nielen v Petržalke, ale celej Bratislave. Vychutnáte si tu kvalitné pivo, ktoré sa pravidelne obmieňa a každú sobotu ochutnáte aj rôzne chute malých tapasov. Nezabudnite si pozrieť aj jedálny lístok. Na výber máte také špeciality ako konský guláš, zapekané držky či teľacie pľúcka. Celú inscenáciu tohto dokonalého divadla dotvára pohodová hudba a zdvorilý personál. Už teraz viem, že to nebola moja posledná návšteva tejto reštaurácie.