Zapečená ryba s jogurtovo-chrenovou omáčkou ( pre 4 osoby )

8 plátkov kapra (lososa) 20 g masla ( RAMA) 200 ml bieleho jogurtu 30 g chrenu voda a soľ, petržlenová vňať, plátky citróna na ozdobu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Postup:

Porcie kapra (lososa) umyjeme a varíme v osolenej vode asi 8 min. Vyberieme ich a opatrne z nich stiahneme kožu. Na panvici zohrejeme maslo. Plátky ryby opečieme z každej strany asi 1 min. Takto opečené plátky ryby uložíme do nádoby na pečenie.

Do bieleho jogurtu pridáme chren, vymiešame a touto zmesou zalejeme naukladané plátky v nádobe na pečenie. Na vrch nasypeme petržlenovú vňať, prikryjeme a pečieme v rúre asi 20 minút. Hotové porcie ozdobíme plátkami citrónu. Podávame so zemiakovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakový šalát s TOFU omáčkou namiesto majonézy

Ingrediencie (pre 4 osoby)

1,5 kg zemiakov

1 veľká cibuľa

4 kyslé uhorky

soľ

Tofu omáčka namiesto majonézy:

1 balenie biele tofu

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

½ kávovej lyžice soli a podľa chuti čierne mleté korenie

2 polievkové lyžice slnečnicového (resp. olivového) oleja

sójová omáčka (podľa chuti)

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a necháme vychladnúť. Cibuľu posekáme nadrobno, uhorky a zemiaky nakrájame na kocky. Všetko v mise premiešame a posolíme.

Príprava tofu omáčky:

Tofu, cesnak, citrónovú šťavu zmixujeme na hladkú zmes, posolíme, pridáme čierne korenie. Podľa chuti môžeme pridať sójovú omáčku na dochutenie a prifarbenie. Pripravenú omáčku pridáme do šalátu a premiešame. Pred podávaním necháme odležať v chlade aspoň 1 hodinu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
Helena Danišová

Helena Danišová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Každý úspech človeka má za sebou kopu námahy, driny a obetovaného času. Človek, ktorý sa podujme k nejakej zmene má určitý cieľ za ktorým si ide... Bez tvrdej práce a sebakritiky nikdy požadovaného cieľa nedosiahnete... Zoznam autorových rubrík:  ČlánkyRecepty

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu