reklama

Zdravotnícka re-deformácia

Už niekoľko rokov fungujem ako „sezónny“ darca krvi, čo znamená, že keď mám čas, ako mnoho iných i ja priložím svoje „A+“ k dielu. Po nedávnom zhliadnutí televíznej výzvy, v ktorej pracovníci transfuziologického oddelenia žiadali o pomoc vzhľadom na kritický nedostatok krvi som sa rozhodol, že je opäť čas „pustiť trochu žilou : ) Odrádzala ma síce predstava dietnej stravy deň vopred ako i trávenie dopoludnia v preplnenej čakárni, no keďže išlo o dobrú vec, nemusel som svoje lenivejšie ja dlho prehovárať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

 Len tak zo žartu som potom zavolal známemu z „Antolskej“, že či náhodou podľa vzoru „Partizánskej“ tiež nechystajú nejaké reorganizačné opatrenia. Skoro mi vypadlo slúchadlo z ruky, keď sa z druhej strany ozvala veta : „No, u nás už tiež krv nedaruješ! “ Moje odhodlanie trochu ochablo, no nakoľko som voľakedy pracoval na detskom oddelení v nemocnici a viem, aké je hrozné čakať na operáciu pre nedostatok krvi, rozhodol som sa nevzdať to. Tento raz som sa s plnou vážnosťou telefonicky informoval a dostal som na výber „Kramáre“ a „Ružinov“. Vybral som si „Kramáre“. Personál bol veľmi milý a ochotný, no ako už tradične, v čakárni bol „milión“ ľudí, a s nimi súvisiace zabité dopoludnie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Počas predodberového vyšetrenia som sa dal do reči s lekárkou a pýtal som sa jej, prečo zrušili „darcovské“ oddelenie na „Antolskej“. Tá položartom prehodila, že možno zrušia aj „Kramáre.“ To už bolo na mňa priveľa. Na moju otázku prečo, len mykla plecami. Zjavne sa jej nepozdávalo, že z „Partizánskej“ musela odísť na „Antolskú“ a odtiaľ na „Kramáre“. Pravdupovediac, ani sa jej nedivím. Jediné, čomu sa divím je, že zatiaľ čo nemocnice potrebujú urgentne krv a čakárne transfuziologických staníc sú na prasknutie plné, niekto tieto stanice ruší. Prečo ?

 

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu