reklama

Moje decká už vedia...a vy?

"Zajtra nás čaká posledná etika. Porozmýšľajte, ktoré hry by ste sa chceli zahrať. Hoďte mi to na papier a odovzdajte do desiatej."

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Do desiatej neodovzdal nikto nič.

"Nikto mi nič neodovzdal, čiže ste sa rozhodli ponechať náplň hodiny na mňa," skonštatoval som sucho a hneď som aj dodal, že si myslím, že bude najvhodnejšie, aby sme zajtrajšiu etiku strávili pokojným rozhovorom o živote. Bez hier, len tak, sediac v laviciach."

Nastal rozruch a živá vrava: "Ale Dávid, to nie je fér!...My sme zabudli!...Ja som to nestihol...Ja som myslel..."

Napokon sa mi predsa len podarilo utíšiť ich rozohnené protesty. "Viete, dostali ste možnosť voľby a vy ste ju nevyužili. Prečo sa teraz sťažujete a nadávate? Ak by ste sa vyjadrili a vybrali si a ja by som nesplnil, čo som vám sľúbil, mali by ste plné právo byť nahnevaní. Ale teraz? Veď ste sa sami vzdali možnosti vybrať si." Mlčali. Situácia sa im zjavne nepáčila, ale vedeli, že spravili chybu a nedokázali zareagovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Už čoskoro sa budú na Slovensku konať voľby. Mnoho ľudí nepôjde voliť, no po voľbách sa budú správať presne tak, ako vy pred chvíľou. Budú vykrikovať a nadávať a budú nespokojní. Nepripadá vám to hlúpe?"

mlčali

"Až raz vyrastiete, nebuďte ako títo ľudia. Vyjadrite svoj názor. Je to vaše právo." Odmlčal som sa.

"Toto sa vo voľbách nestáva, ale myslím, že my si to dovoliť môžeme. Prvé kolo našich triednych volieb vyhlasujem pre nízku volebnú účasť za neplatné. Od tejto chvíle až do jednej popoludní prebehne kolo druhé. Ak teda myslíte, že by ste chceli navrhnúť, čo s tou nešťastnou etikou, urobte tak v druhom kole. Ale upozorňujem vás, že ani teraz, ani nikdy v budúcnosti už takúto možnosť opravy mať nebudete."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Napokon odvolili všetci (stihli to do dvoch minút :o) a zajtra nás čaká: Hra na zvieratká, Hra na jablko, Izbový futbal, Pohni zadkom, Oblievačka, Roboti, Kreslenie po tvári...

Moji malí šušníci už vedia, že ak nevyužijú možnosť voliť, nemajú nárok sťažovať sa a nadávať na výsledok...A čo vy?

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu