reklama

"Já chci své maso"

Dnes bola skvelá angličtina...alebo to ani nebola angličtina? V podstate nič nové na svete. Priniesol som na angličtinu zmrzku a vysvetlil deckám, že sa zahráme na zmrzlináreň, pričom ja budem ujo zmrzlinár a oni zákazníci. (To, že okrem "angliny", ide tak trochu aj o etiku, som im zabudol povedať :o)))

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

V dialógu odznie slušný pozdrav, potom objednávka (na výber je totiž čokoládová, alebo oriešková), následne otázka na požadovanú sumu a nakoniec slušné - "nech sa páči" (pri podávaní peňazí) a ďakujem pri prijímaní zmrzliny (všetko prirodzene in English :o))).

"A chocolate ice cream, please," ozvala sa Teri. "How much is it?" vzápätí pyšne dodala. Ja som slušne odpovedal a bez mihnutia oka podal pohárik s orieškovou zmrzlinou (kornútky som vzhľadom na zimný čas nezohnal :o).

Obrázok blogu

Nespokojne čosi zamrlala, no zmrzlinu si vzala.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

U Davida prebehlo všetko navlas rovnako, až na to...

Obrázok blogu

že David mi nesprávnu zmrzlinu vrátil s opätovným zdôraznením slovíčka "CHOCOLATE" :o)

Obrázok blogu

Niektorí sa do role vžili a tiež sa primaskovali :o)

Obrázok blogu

Á, aby som nezabudol. Prirodzene, že decká neplatili skutočnými peniazmi. Vždy, keď som im povedal požadovanú sumu...

Obrázok blogu

jednoducho otvorili pero a potrebný obnos napísali (tak sme aj nejaké čísla preopakovali :o)

Obrázok blogu

Po prvom kole nasledovalo druhé a potom tretie...

Obrázok blogu

Ešte som ich skúsil zopárkrát nachytať, ale vždy znova a znova slušne, no dôrazne vysvetlili pánu zmrzlinárovi, že toto nie je tovar, ktorý si objednali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď sme dojedli všetku zmrzlinu, posadali sme si na koberec. Začal som hovoriť. Snažil som sa im vysvetliť, že sme sa dnes okrem niekoľkých anglických slovíčok a fráz naučili hájiť svoje práva kupujúcich. Porozprával som im príbeh pani, ktorá kúpila mäso, ale omylom jej ho v obchode vymenili a tak sa tam vrátila a slušne a dôrazne žiadala "svoje mäso" (text poznám z nejakej učebnice asertívneho správania). Nechápali. Boli milí, lebo na mňa pozerali a poslušne čakali, no nechápali. Príklad kúpy mäsa bol príliš vzdialený ich záujmom. Skúsil som to inak...

"Boli ste už MC Drive? Pri prvom okienku si objednáte a pri druhom vám vydajú jedlo. Čo ak vám namiesto "hambáču" dajú "cheese" ?"..."To je jasné. Vystúpim a pôjdem si pre to, čo som si skutočne objednal..."

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu