reklama

Tvary

Prečo si spravil taký neporiadok? spýtal sa ma minule niektorý z mojich malých spolubojovníkov počas nášho dobrodružného kurzu angličtiny, keď ma len krátko pred tým s hrôzou pozoroval, ako pojašene rozhadzujem po zemi rôznofarebné papiere. To, aby som ťa lepšie videla, milá Karkulka, prebehla mi hlavou alternatívna odpoveď :o), no napokon som sa ovládol (pamätajúc na Vikinkiné slová ocko, nerob si srandu) a pozval som ich k ďalšej dobrodružnej hre. Ak pracujete aj vy s deťmi a tetkou Angličtinou súčasne, dávam do pozornosti, u nás mala veľký úspech :o)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Zameranie: Opakovanie farieb (po anglicky) 

Pomôcky: farebné papiere, dravosť/hravosť, dobrá nálada, úsmev

Technické podmienky hry: Na zemi máme porozhadzované farebné papiere, pričom počet papierov jednej farby musí byť o jeden kus menej, ako je počet detí (napr. ja mám v skupine 6 detí - z každej farby bude na zemi po 5 papierov :o)

Popis hry: Na úvod poviem po anglicky ktorúkoľvek z farieb (samozrejme len z tých, v ktorých sú papiere na zemi :o) a deti sa musia čo najrýchlejšie postaviť na papier v spomínanej farbe. Jedno dieťa zostane bez papiera a to potom vraví ďalšiu farbu (samozrejme tiež po anglicky :o). Dá sa hrať do omrzenia a výborne sa pri tom zopakuje porozumenie i aktívne hovorenie. Výhodou je, že na rozdiel od klasických súťaží, tu nikto nevypadáva a od začiatku do konca sú v hre zapojené všetky deti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vzhľadom na veľký úspech tejto akčnej hry pri farbách som sa rozhodol využiť ju aj pri svojom druhom dobrodružstve na novom mieste, pri interaktívnom divadle , ktoré som zatiaľ absolvoval len na destkej onkológii a na mojej bývalej škole, no už sa hlásia aj ďalší záujemcovia a tak musím byť v strehu :o). Tu však potrebujem s deckami (budúcimi diviakmi...ech chcel som napísať interaktívnymi divákmi), precvičiť tvary a tak som si dovolil pri tejto príležitosti pripraviť ďalšiu "tzv.pesničku pri (m)učení pomocníčku" :o) a tú pridávam pre tých, ktorí tiež (m)učia chúdence deťúrence :o)

The Shapes

(akordy: G - D - Em - C - - - 2 krát, ref: G - D - Em - C - - - 4 krát)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

((audio))

The circle, the rectangular, the triangle, the square.

Show mi the circle, the rectangular, the triangle, and the square.

Ref:

Shapes, Shapes, Shapes, are everywhere,

Shapes, Shapes, Shapes, are here and there,

Show me some shapes, újéhe :o)

Let´s show some shapes, hmmm, nou, nou :o)

No a keď dobre precvičíte pri spievaní (kde odporúčam, aby mali detičky pred sebou aj maketky kruhu, obdĺžnika, trojuholníka a štvorca - na ktoré počas spievania ukazujú), môžete skúsiť pôvodne "farbohru" - uvedenú vyššie, prečarovať na "tvarohru". Princíp zostáva, len budeme dupať po tvaroch a nie po farbách (ale tým, čo budú pod nami, to myslím bude úplne jedno :o)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

...veľa šťastia a hlavne zábavy milí učitelia...lebo podľa mňa nie je nič horšie, ako znechutený a otrávený učiteľ, pre ktorého je každá ďalšia hodina obludným strašiakom, ktorý ho obťažuje... 

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu