reklama

Zábava pri Scrabble na Herna.net

Keď mám voľnú chvíľu a nechce sa mi byť kreatívny, tak si otvorím stránku Herna.net , nalogujem sa, pozriem kto z mojich priateľov je online a ideme na to...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Scrabble
Scrabble (zdroj: www.thayerpubliclibrary.org)

Po nalogovaní na túto stránku si väčšinou vyberám oddelenie Scrabble. Tam vždy pozriem či niekto známy nemá založený stôl a nečaká na niekoho resp. nehraje už s niekym. Výhodou tejto stránky je že sa tu dá komunikovať na rôznych úrovniach (odkazy, chat na dohadovanie hier, chat pri hraní hier) a takto spoznávať veľa nových ľudí, ktorí majú podobné úchylky a chúťky ako ja.

Takto som jedného dňa poobede, keď sa mi nechcelo pracovať po obednajšej prestávke pripojil k jednej tiežregistrovanej hráčke (teraz už dobrej kamarátke). Vždy to začína tak nevinne, pripojíš sa k niekomu na stôl resp. niekto k tvojmu založenému stolu a vymeníte si pozdravy. Potom začína ťažké rozmýšlanie a hra na život a na smrť so slovenskými slovíčkami do 5 písmen dlhých kontrolovaných slovníkom (ak teda nehráme po dohode iný typ Scrabble ako napr. západoslovenský teda s nárečovými aj spisovnými slovami, ktoré si navzájom uznávame podľa toho či ich poznáme). Takto sa hrá teda až do posledných písmen, ktoré niekedy zostanú aj po konci hry a niekedy nie. Moje najmenej obľúbené písmenko je ä. Až ma zamrazí keď ho dostanem, lebo ho ja prakticky vôbec vedome nepoužívam a tých slov s ním je naozaj veľmi málo (mäso, mäta, päta, päť, pamäť, vemä, ...).

Alebo môže byť aj iný (môj preferovaný) formát hry, kedy si popri hraniu aj píšeme na "stolnom" chate či už s tou(tým) s kým práve hrám, ale aj s hosťami prizerajúcimi sa na hru. Niekedy sa tam stretneme naozaj dosť veľká kopa známych, kedy jeden pozná jedného z dvojice hrajúcich a niekedy sa už poznáme všetci navzájom (ako napr. poznám "Scrabble komando z BB"). Takto som si začal nevinne kecať aj so spomínanou kamarátkou. Väčšinou to začína nevinným rozoberaním spisovnosti či nespisovnosti práve zadaného slova resp. jeho skoloňovaním. No a potom sa prechádza aj k iným témam v závislosti od otvorenosti resp. úprimnosti daného človeka. My sme sa postupne dostali k rôznym témam a dnes sa málokedy obídeme na Herne resp. na Skype . Je nám spolu dobre, zahráme si a pokecáme čo nového sme zažili. Aj takýto nepriamy kontakt má svoje čaro a keď sú zlé chvíle, tak sa dá veľmi ľahko vylepšiť nálada tomu druhému.

Na záver pár veršov:

Keď večer vkráda sa do času tohto dňa,
otvorená je moja obľúbená stránka Herňa,
nalogujem, pozriem na Scrabble kto je tu,
dohodnem sa, založím stôl, a hráme hru,
pokec popri hre niekdy preváži nad hraním,
hlavne že sa dobre s priateľmi vždy zabavím.

David Sloboda

David Sloboda

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný marketingový manažér, živiaci sa predtým vyštudovanou informatikou, ktorý si rád nájde čas na odreagovanie písaním. Zoznam autorových rubrík:  InfošskéZachytené mojimi zmyslamiZ ciestPracovnéBásneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu