reklama

Ľúbiť, či neľúbiť, to je otázka ... ktorá môže pokaziť dobrý sex

Minule za mnou došla Martina. Má milenca, ktorý je absolútne úžasný, alebo ako ona hovorí: "Sándra, no proste ábsolútne supiš". Začali sa stretávať pred dvoma mesiacmi. Chlapík má správny vek, správnu výšku, správny prístup, pre ňu neodolateľnú vôňu, no proste správne všetko. Prejavuje dostatočný záujem o jej život, ale neobmedzuje ju a ich spoločné chvíle sú naplnené intimitou, čo nie je na zahodenie, pretože vďaka tomu je ich sex nie len dobrý, ale aj pekný (a na tomto mieste tajne dúfam, že všetci viete, čo mám na mysli, pretože ľutujem každého, kto nie).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (110)

Bohužiaľ, došlo k dosť štandardnej situácii. Martina zistila, že tohto zázraka považuje nie len za skvelého milenca, ale aj za potencionálneho manžela a otca svojich budúcich detí a namiesto toho, aby si naďalej užívala to, čo by jej tisíce zadaných slovenských žien mohlo závidieť, teda pravidelné a bezproblémové orgazmy, začala sa zožierať tým, ako ho dostať do dlhodobého vzťahu, poťažmo do chomúta. K čomuže dovetok, chlapík, už raz rozvedený a poučený natrvalo, neprejavuje ani najmenší záujem o podpísanie manželskej zmluvy. Dokonca úplne zreteľne a jasne odmieta akúkoľvek možnosť nasťahovať sa do spoločnej domácnosti.

Chápem Martinu, keďže sme potencionálna továrnička na bábo, máme väčšiu zodpovednosť za používanie svojho tela za účelom sexu a preto sa mnohokrát citovo naviažeme na muža, s ktorým sa tejto peknej činnosti venujeme. Povedať si, že to robím z lásky, je tak akosi spoločensky prijateľnejšie a stavia nás to takmer do pozície obete muža, ktorému z lásky dávame všetko (čo toľkým ženám prináša výhodu manipulácie pocitom viny). Ak navyše naozaj ide o prípad, keď sa v jeho náručí cítime bezpečne a spokojne, prosto ako doma, je skutočne ťažké "nezamilovať sa". Nedalo mi ale nevšimnúť si, že jej stačili dva mesiace na to, aby vedela, že toto je ten pravý on, jejho srdca šampiňón. Nepodceňujem silu prvého, druhého, ani tretieho pohľadu, o sile kvalitného sexu nehovoriac, ale tipujem, že ju skôr posadol hniezdiaci komplex.

Martine to ale úplne pokazilo zážitok zo sexu, ktorý bol až doteraz skvelý. Namiesto toho, aby si užívala, čo sa dá, zamotáva sa v duševnej trýzni z toho, ako ho ona ľúbi a on ju nie. Keď sa jej dotýka, myslí na to, ako veľmi chce, aby ju ľúbil, keď ju objíma, myslí na to, ako veľmi chce, aby ju ľúbil, keď má mať orgazmus, myslí na to, ako veľmi chce, aby ju ľúbil. Psychická pohoda je v keli a s ňou aj to najlepšie, čo na tom sexe prežívala. Chlapík vidí, že niečo nie je v poriadku, ale dohody boli jasné a ak aj tuší vocogou, tvári sa, že nie. Len sa zdá, že kontakt s Martinou mierne obmedzuje, pretože zrazu má menej času, nedvíha telefón, keď mu (stále častejšie) volá a v práci sa mu toho nakopilo. A ani sa mu nedivím, ak sa cíti tlačený do niečoho, čo malo byť podľa pôvodnej dohody "out of topic".

Martinu som poľutovala a poradila som jej, čo zvyčajne. Každý sme zodpovedný sám za seba a za svoje rozhodnutia, ktoré nikto za nás neurobí. Ona sa musí rozhodnúť, či pre ňu sex bez záväzku je, alebo nie je stratou času. A až sa rozhodne, nech si za tým rozhodnutím stojí. Ak pre ňu stratou času bude, môže mu to oznámiť a on sa sám rozhodne, akým pocitom ho napĺňa predstava, že by sa mohol každé ráno zobúdzať vedľa nej. Nezávisle na tom si ale myslím, že je škoda nevychutnať si dobrý sex z takého dôvodu, že "pravá láska". Svoj prístup "k veci" je lepšie priznať si úprimne vopred. Naše postoje a city sa samozrejme môžu meniť v priebehu času, ale potom je dôležité ponechať si trocha tej úprimnosti aj na neskôr a priznať si, ak sa okolnosti takto nastaveného vzťahu zmenia.

Poprosím diskutujúcich, aby ma ušetrili komentárov na tému, či je, alebo nie je sex morálny v prípade, keď sa dvaja pravidelne stretnú a juchajda bez toho, aby jasne proklamovali, že je ich cieľom vytvoriť sociálno-ekonomickú bunku spoločnosti. Nehodnotím morálnu, sociálnu, spoločenskú, ani inú spôsobilosť ľudí, s ktorými sa bavím. Ak sa ma niekto pýta na radu, radím a odsudzovanie si nechávam na 29. február, aby sa mi neprejedlo.

Sandra Dernerová

Sandra Dernerová

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Žena, slovenský štandard. Život si riadi sama a na riešenie problémov využíva mágiu, drzosť a tvrdohlavosť. Zoznam autorových rubrík:  SexíčekVzťahyŤažké ezoteričnoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu