reklama

Carpe diem

Stále okolo seba počujem vetičky, ktorými sa ľudia kŕmia, aby sa nemuseli pozrieť pravde do očí. Žena, ktorá zbytočne čaká, že jej muž zavolá a ak sa po dlhej pauze predsa ozve, radšej mu uverí, že mal veľa práce. Partneri, ktorí prežili vášnivý vzťah a pri rozchode si nahovárajú, že ostanú priateľmi. Moletky, ktoré zanietene tvrdia, že priberajú z vody a od zajtra začnú chudnúť. A čo už len taký evergreen, ako alkoholik, ktorý vie, že má všetko pod kontrolou a teda nemá problém, pretože môže kedykoľvek prestať, ak bude chcieť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Spoločným menovateľom týchto logických prešmičiek a "hitoviek" je nedostatok úprimnosti voči sebe samému. Neúprimné očakávania nás nevyhnutne vedú k sklamaniu. Je to síce zdanlivo bezpečnejší spôsob nazerania na realitu, pri ktorom si nemusíme priznať nelichotivý stav vecí, ale ak sa nevieme pozrieť pravde do očí, nie sme schopní zadefinovať problém. Bez definície podstaty problému nikdy nenájdeme riešenie. A nakoniec nám neostane nič iné, než sa znova a znova diviť, ako to, že sa nám dejú zlé veci (To nie je smola, ale obyčajná ľudská blbosť).

V poslednej dobe som počula od svojich známich niekoľko takých drsných "hitoviek" a ejha, ejha, jednu som si včera uštedrila sama. Čo sa dá robiť, len prax robí šampióna a niektoré veci by sme si mali stále pripomínať. Napríklad to, že nie nad všetkým máme kontrolu a preto by sme sa nemali zbytočne trápiť. A to, že ľudia sú všelijakí a občas robia veci, ktoré sa nám nepáčia. A že nie každý nás musí mať rád :).

Vyrastáme v čiernobielom svete, v ktorom sú veci zlé, alebo dobré, kto neide s nami, ide proti nám a za zločin nevyhnutne príde trest. Mali by sme si však uvedomiť, že sme len ľudia a jednoducho nie sme dokonalí. Máme slabosti, máme zvrhlosti, mávame zlé dni a občas jednoducho robíme chyby. Trápiť sa nad vecami, ktoré nemôžme ovplyvniť, nemá zmysel. Carpe diem.

Sandra Dernerová

Sandra Dernerová

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Žena, slovenský štandard. Život si riadi sama a na riešenie problémov využíva mágiu, drzosť a tvrdohlavosť. Zoznam autorových rubrík:  SexíčekVzťahyŤažké ezoteričnoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu