reklama

Tamarin priateľ maľuje akty ... no a čo?

Prednedávnom som na Exprese počúvala večernú diskusiu na tému "Môj priateľ maľuje akty". Začiatok mi ušiel, takže možno nebudem úplne presná, ale ak som to správne pochopila, poslucháčka menom Tamara napísala mailík, v ktorom sa sťažovala, že jej priateľ maľuje akty a že jej to pripadá nemorálne. Pravdepodobne chcela vyjadrenie od ostatných poslucháčov, čo si o celej veci myslia a očakávala, že bude súhlasné s jej názorom. Tak poslucháči, ako redaktori sa vyjadrovali v zmysle, že im na maľovaní aktov nepríde nič amorálne, veď akty sú pekná vec a vôbec. Mám pocit, že na to Tamara odpísala ďalší e-mail, v ktorom odkázala reagujúcej poslucháčke úžasné posolstvo v zmysle: "Som zvedavá, čo by si vravela, ak by to bol Tvoj priateľ".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Niektoré ženy ma vážne zarážajú. Jednak si myslím, že nemá najmenší zmysel pýtať sa ľudí na ich názor, ak nie som schopná zniesť odpoveď, ktorá s mojim vlastným názorom nekorešponduje. Chce to troška úprimnosti k sebe, aby si človek uvedomil, či sa chce naozaj rozšíriť obzory, alebo sa cíti natoľko slabý v kramflekoch, že proste potrebuje cudzie uistenie a žiadnu inú reakciu nie je schopný akceptovať.

Za neúprimné voči sebe samému považujem aj to, ak sa niekto skrýva za morálku, namiesto toho, aby si priznal, že má vlastný problém so sebavedomím. Žiarlivosť a neistota v partnerovi idú zvyčajne ruka v ruke s našou vlastnou neistotou. Podľa mňa by nemala Tamarka ani najmenší problém s tým, čo robí jej priateľ v ateliéri, ak by si bola istá, že mu z nej stojí najviac na svete. Ak by si bola istá, že nech maľuje, čo maľuje, na svete nie je žiadna iná žena, ktorú by chcel pretiahnuť viac, než ju, bola by v pohode.

Milenecký, prípadne partnerský vzťah medzi dvoma ľuďmi si vyžaduje určitú dávku dôvery. Ak mám pocit, že môj partner nevydrží nezastrčiť do krásnej ženy, ak bude mať príležitosť, niečo zjavne nie je v poriadku. Možno je to chlap, ktorý sa vážne nevie ovládať, a vtedy odporúčam vymeniť ho za vhodnejší model. Možno ale trpím neopodstatnenou žiarlivosťou, ktorá vyplýva z môjho vlastného vnútorného presvedčenia, že nie som dosť dobrá môjmu drahému, prípadne žiadnemu mužovi všeobecne. V takom prípade nepodložené obviňovanie partnera, ani jeho výmena, nijako nepomôže, pretože by som to bola JA, kto je tým nekompletným modelom.

Drahé moje a drahí moji, sú veci, ktorými nemá zmysel sa trápiť. Vždy bude niekto mladší, krajší, štíhlejší a chrumkavejší. Samozrejme, ak zistím, že ma môj drahý podvádza, pofičí z domu takou rýchlosťou, že si nestihne zbaliť ani trenky. Ale nebudem automaticky predpokladať, že to robí, ani ho ho nebudem držať doma pod zámkom. Každý z nás si musí niesť vlastnú zodpovednosť za vlastné skutky. Osobne radšej predpokladám, že nech môj partner vidí pred sebou akúkoľvek femme fatale, ak sa mu postaví, odloží si to na doma. Pre mňa.

Sandra Dernerová

Sandra Dernerová

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Žena, slovenský štandard. Život si riadi sama a na riešenie problémov využíva mágiu, drzosť a tvrdohlavosť. Zoznam autorových rubrík:  SexíčekVzťahyŤažké ezoteričnoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu