reklama

To nie je smola, ale obyčajná ľudská blbosť

Počúvam svoju známu a nevychádzam z údivu. Povedali by ste, že má neuveriteľnú smolu na partnerov, jeden horší než druhý. Proste sa jej nedarí, nech robí, čo robí. Počúvam, ako ju osud tresce, idem z toho do kolien a mám chuť poriadne ňou zatriasť, aby jej z hlavy vypadli tie svorky, ktoré jej asi zabraňujú v prístupe kyslíka do mozgu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Julka si pravidelne začne niečo s príjemným švihákom, ktorý je galantný, džentlas ako vyšitý, vždy pekne vonia, má upravené nechty a vlasy a nezabudne jej dávať najavo, ako mu na nej záleží. No ako plynie čas, z partie storočia sa vykľuje zvrhlík, tajný alkoholik, úbožiak a tyran. Nech vás tá kombinácia nemýli, áno, je to možné aj naraz. Zakomplexovaný úbožiak, nemožný v posteli, ktorý potajomky chlasce a dojem zo seba si vylepšuje ponižovaním partnerky.

Samozrejme, ak by sa takto prejavil hneď na začiatku, nič by si s ním nezačala. Ale prechod od poloboha s ukážkovým správaním k limite blížiacej sa nule trvá niekoľko mesiacov, počas ktorých sa podmienky menia pomaly a pre Julku úplne nebadane. Jej galantný Adonis vyskúša najprv niekoľko jemných manipulácií pociom viny, potom z času na čas niečo skritizuje, neskôr sa v "spravodlivom" rozhorčení nechá uniesť. Ak ešte nie je dostatočne spracovaná, odprosí ju, pretože "toho na neho bolo priveľa", "v práci mal strašný stres" a nezabudnime na prenesenie viny frázami zo skupiny "a po tom všetkom prídem sem a ty urobíš toto". Akonáhle sa Julka nechá presvedčiť raz, má Adonis otvorené dvere. Ak sa to ale zopakuje a ona mu odpustí znova, je maník za vodou a môže si s ňou robiť, čo uzná za vhodné. Nastupujú frázy "mňa to bolí viac, než teba" a "pozri, čo si ma donútila urobiť".

Ponižovanie partnerov je samozrejme zlé a robia to zakomplexovaní chudáci, aby zo seba nemali dojem, že sú najneschopnejšie stvorenia široko ďaleko. A ak by sa jej to stalo raz, poviem: "Dievča, uteč. A ak Ťa to poteší, urob mu cestou preč niečo, na čo tak skoro nezabudne." Ak sa to ale opakuje stále znova a znova, je príliš jednoduché povedať, mám smolu, snažím sa, ale stále sa mi nedarí. Ak mi nevychádzajú všetky vťahy, pretože sa z mojich partnerov vykľul vždy rovnaký typ chlapa, asi by som sa mala zamyslieť, čo za idiotov si to vyberám. A prečo si vôbec dovolia chovať sa ku mne ako k sliepke.

Tým mužom okolo vás v podstate nie je čo vyčítať, veď nekúp to za tú cenu. Žena, ktorá si neváži sama seba, dáva ostatným obrovský priestor na zneužívanie a ponižovanie. Je úplne jedno, či si na vás honí ego (pre Jarryho = mentálne masturbuje) milenec, šéf, svokra, šofér autobusu, predavačka v obchode. Ľudia sa k vám chovajú tak, ako ich necháte. Ak žijete v neustálom strachu z toho, čo si o vás budú ostatní myslieť, čo povedia, či vás majú dosť radi, jednoducho povedané, či sú s vami spokojní, stávate sa závislou na uznaní a reakciách iných ľudí. Pretože verte, alebo nie, nebudú spokojní nikdy.

Sandra Dernerová

Sandra Dernerová

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Žena, slovenský štandard. Život si riadi sama a na riešenie problémov využíva mágiu, drzosť a tvrdohlavosť. Zoznam autorových rubrík:  SexíčekVzťahyŤažké ezoteričnoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu