reklama

Vojna Ružovcov, slovenská verzia

Ak ste manželom, ktorý sa rozhodol vymeniť život manželský za život mládenecký, dám vám dobrú radu. Dajte svojej žene všetko, čo bude chcieť, pretože to nakoniec získa aj tak a vy na tom budete len horšie. Môžete skončiť bez peňazí a vo väzení a svoje deti už nikdy neuvidíte. V boji so ženou nemáte šancu, nech vymyslíte akúkoľvek stratégiu, ONA vymyslí lepšiu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Julo sa rozvádza. Bol jedným z tých "šťastlivcov", ktorí sa ženili, lebo sa museli. Manželke sa podarilo dostať ho pred oltár pomocou (ne)plánovaného tehotenstva a manipulácie pocitom viny, takže akosi pozabudol na fakt, že je to panovačná hysterka a nechal sa zdolať pocitom zodpovednosti. Tentoraz si ušetrím komentár o plánovanom rodičovstve, mám na to rozpísaný článok, ktorý pôjde von inokedy, ale netajím sa tým, že každého muža, ktorý sa nechá takto vopchať do chomúta, považujem za koňa, ktorý si ani nič iné nezaslúži. Ak si nevie dávať pozor A ZÁROVEŇ odmieta sám používať antikoncepciu, ktorá by mu zaistila, že s ním partnerka nevypečie, nech si na ňom urobí uzol.

Ale vráťme sa naspäť k Julovi. Jeho skvostná polovička ho najprv do manželstva dotlačila, a potom mu z neho robila niekoľko rokov peklo. Nakoniec sa ich vzťahy dostali na úroveň takej vzájomnej nenávisti, keď sa už dvaja nevedia zhodnúť ani na pozdrave "Dobré ráno", pretože ak sa jeden pozdraví, druhý to určite bude brať ako provokáciu. Jediným svetlým bodom celej záležitosti bola malá dcérka, plod to manželkinej asertivity a jeho blbosti. Lucinka je ich nádherným dieťatkom, tatinkovým slniečkom a maminkinou pýchou. Aj napriek spoločnej láske k dcére sa po rokoch striedavých období snahy o zlepšenie a dlhotrvajúcich hádok, priekov a protivenstiev obojstranne rozhodli svoje trápenie ukončiť rozvodom. A zrazu Julo nestíha oči otvárať.

V priebehu manželstva nadobudli spoločný jednoizbový byt a jeho stiesnené pomery ich vzťahu samozrejme nepomáhali. Pred rokom si prešli obdobím vážnej manželskej krízy, počas ktorej sa obaja zamýšľali nad tým, nakoľko má zmysel v ich manželstve pokračovať. Nakoniec sa dohodli, že to predsa len skúsia a na potvrdenie novej snahy sa rozhodli kúpiť si väčší byt. Naskytla sa im výhodná kúpa trojizbového bytu a manželkyni rodičia sa ponúkli, že im na neho prispejú, aby nemuseli predať ten jednozibový. Na oplátku za príspevok ale chceli, aby ten pôvodný jednozibový byt bol prepísaný na ich dcéru, Julovu manželku. Julo plný entuziazmu, dobrej vôle a snahy zachrániť rodinu súhlasil. Keďže manželka je od začiatku manželstva na materskej a on má slušný plat, vzali si na zvyšok ceny bytu hypotéku, ktorú doteraz spláca on zo svojho platu. A aby to mali rýchlo za sebou, nechali si ju rozrátať na čo najkratšie obdobie a vysoké splátky.

Určite je vám jasné, k čomu teraz došlo. Akonáhle sa po poslednom krízovom období dohodli na rozvode a začali zvažovať rozdelenie majetku, dostal sa Julo do situácie, že odíde z manželstva, ktoré celé roky živil, doslova s holým zadkom. Manželka jasne deklaruje, že jednoizbový byt je jej celý a z trojizbového jej patrí minimálne polovica už splatenej hodnoty bytu. Teraz navyše zvolila vyčkávaciu taktiku, keď aj s malou dcérkou odcestovala na Stredné Slovensko, pričom každý mesiac je splatená väčšia čas bytu. Od Jula teda chce, aby jej nechal oba byty, aby ten trojizbový dosplácal a ešte platil alimenty.

Aby mala lepšiu vyjednávaciu pozíciu, v čase podania žiadosti o rozvod na neho zavolala políciu a obvinila ho z domáceho násilia. Julo má teraz záznam o zadržaní, ktorý sa pri rozvode bude vynímať tak, že svoju dcérku pravdepodobne neuvidí ako je rok dlhý, čím ho manželka definitívne pritlačila k stene. Buď jej všetko nechá, alebo je odteraz bezdetný. Ona sa proste presťahuje s malou na Stredné Slovensko a ako tam on bude dochádzať popri zamestnaní, aby raz za dva týždne videl malú aspoň na dve hodiny, to je JEHO PROBLÉM. Manželke môže byť ukradnuté, v ktorej časti Slovenska žije, pretože sa neplánuje zamestnať. Ak prenajme dva bratislavské byty, vydá to s alimentami od Jula na skutočne pohodlné živobytie.

Julo sa teraz cíti ako idiot. Vo svetle aktuálnych okolností je viac menej jasné, že manželka a jej rodičia si tento skvostný plán vytvorili už minulý rok a celá snaha o záchranu manželstva bola z jej strany iba zásterkou operácie "Ošklbme Jula o posledné gate".

Žena, ktorá používa svoje deti ako rukojemníkov, aby pritlačila k stene manžela, si podľa mňa zaslúži, aby jej tie deti vzali. Jasne tým totiž dokáže, že jej na nich vôbec nezáleží, pretože sú jej vlastná ješitnosť a pohodlie prednejšie.

Sandra Dernerová

Sandra Dernerová

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Žena, slovenský štandard. Život si riadi sama a na riešenie problémov využíva mágiu, drzosť a tvrdohlavosť. Zoznam autorových rubrík:  SexíčekVzťahyŤažké ezoteričnoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu