Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Profiteroles (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

k+

tá teplota sa mi trošku zdá vysoká, aj čas dlhý - mne by stačilo tak 180* a 20 minút - musí sa to dať do rozohriatej trúby a počas pečenia neotvárať - podobne sa pečú aj veterníky ,-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak pisali v mojich mudrych knizkach, a kedze som to robila 1.x, tak som sa ich drzala. Presne minuty sa tazko daju napisat, kadza truba pecie trochu inak. A ano, neotvarat, to som zabudla napisat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mnam, normalne ste mi urobili dekadentne ranajkove chute :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

che che

tak dnes ked prides z prace,hor sa do pecenia a v sobotu rano o 4, hned ako vstanes mozes jest, ak sa nepodari, otvoris dvere a das to svojim stvornohym milacikom :)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja mam dneska dovolenku, takze lenosim doma - az ma to zacalo zvadzat, ale mam akurat za sebou dva tyzdne kulinarskych dobrodruzstiev /black forest gateaux sa vydarilo, mnam :) / a teraz som zodpovednost za valentina hodila na muzske plecia :D
a macky by sa potesili len keby boli naplnene maskom :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ja som odpaľováky

ešte nikdy nerobila. Myslím, že by sa mi to nepodarilo, tak radšej neskúšam ;) Ale chutia mi!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ved aj ja som si myslela, ze to je tazke, ale nie je. Hlavne to znie tak blbo, ze varis maslo s vodou...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

no vyskúšam, sľubujem. Budem informírovať ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

...a dajú sa plniť aj slanými plnkami.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mnamky

ja som skúšala recept na veterníky podľa tohto:
http://www.akosatorobi.sk/vide...
Presne som postupovala podľa videa a celkom sa vydarili aj na prvý krát :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dezert Profiteroles

spomínali už v toľkých filmoch, že som vždy túžila upiecť ich doma.
Vďaka za recept, vyskúšam.
Ku káve by sa mi teraz zo dve tri hodili :o)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Moja žena

na to pozerá a hovorí, že už vie, čo budeme mať v nedeľu popoludní. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pridem na dezert a kavu. Ako na koni. :-D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pozor na vajcia

Naozaj to nie je nič zložité, iba niektorí z toho robia kovbojku. Ale ak dovolíš, jedna rada ešte navyše:
Aby sa cesto naozaj podarilo, vajíčka treba zašľahávať do úplne vychladnutej masy a po jednom. Teda rozbiť jedno, poriadne elektrickým šľahačom zamiešať, pridať ďalšie, zamiešať, ... atď. Tvarovať sa dajú naozaj rôzne, napr. ako venčeky, banániky, esíčka, srdiečka, ...
Už prajem len dobrú chuť a aby ste žali s nimi aspoň také úspechy ako ja.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ďakujem aj ja za tento "recepis" - určite vyskúšam, možno dozdobím a budem podávať na Valentína. ;o)
Tuším som niečo podobné videla v mraziacich boxoch v nejakom ...markete. A odpalované cesto som ešte ani ja neksúšala. Je tu uvedené totožné aj s tým na venčeky... ?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ano, cesto je rovnake aj na venceky. Aj take "labute" som z toho videla.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mňam,

...vyzerá to prudko jedlé. Recepis posuniem dcérke, tá sa s odpaľovaným cestom kamaráti:-)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Uzasne

aj ja sa chystam na odpalovane cesto :)
K+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

som myslel, ze Profiteroles je meno nejakeho starogreckeho filozofa zaoberajuceho sa ziskom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Hehe, tak to znie dobre ;-) Veru som nepatrala po povode mena...
 

1 2 3 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME