reklama

Malí ľudia

Nemajú radi kyslé ale zjedia celý pohár zaváraných uhoriek. Nejedia syr ale dokážu spásť celú parenicu. Pre jej chuť? Kdeže. Pretože vyzerá ako slimák a môžu ju trhať na vlasy. Malí ľudia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Sú plní krásnych paradoxov.

Majú záľahy hračiek ale oni sa hrajú s úplne inými vecami. Obyčajnými. Varechami, hrncami, náradím, gombíkmi, šatkami či vankúšmi. 

Nie sú hladní ale hneď, ako si sadnete k stolu s chlebom či iným pečivom, už vám dýchajú na krk s veľavravným "HAM".

Nikdy nie sú unavení. Plačú, utekajú, prosia, zdržujú len aby nemuseli ísť do postele. Ale dajte im päť minút pokoja v kresle či v sedačke a spinkajú ako keksy.

Vymýšľate im výlety do prírody, divadla, zoo či na iné zaujímavé miesta. Ale keď sa ich spýtate na zážitky tak najlepším dobrodružstvom je pre nich cesta autobusom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neustále vyhľadávajú kamarátov, chcú ísť na návštevu, keď sa vidia výskajú a objímajú sa akoby to boli roky od posledného stretnutia. A o desať minút sa pohádajú na život a na smrť.

Nepotrebujú poučky. Dajte im dve nádoby a prístup k vode a pol dňa budú objavovať prvé fyzikálne zákonitosti. 

Čokoľvek biele na kuchynskej linke považujú za cukor. Darmo im poviete, že to nie je dobré. Múka, krupica, či soľ - všade musia vopchať prst a ochutnať.

Povedia, že môžete vyhodiť hračky do koša lebo sa im nechce upratovať a o pol dňa si ich pokojne vypýtajú späť akoby sa nechumelilo.

Sú úžasní. Malí, bystrí, múdri, nežní, krásni ľudia, ktorí vo všetkom vidia hru. Naše deti.

Zuzana Dlugošová

Zuzana Dlugošová

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manželka, dcéra, sestra, zamestnankyňa, suseda, poistník, klient, pacientka, vodička a mnoho iného. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu