reklama

Prehliadnutie

Putoval majster a žiak. Majster šiel pravidelným, sústredeným krokom. Zato žiak sa každú chvíľu niekde zabudol, na niečo sa zakukal a potom majstra dobiehal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tu sa zastavil pri rozkvitnutej lúke. Po nejakej chvíli majstra dobiehal volajúc: "Majstre, majstre, to bol ale krásny motýľ! Vy ste ho nevidel?"
Inokedy zasa prechádzali okolo paláca, z ktorého práve vychádzal vládca s veľkolepým sprievodom. Majster šiel ďalej svojou cestou, ale žiak sa zastavil a uchvátený sledoval sprievod, pokiaľ celý nezmizol v ohybu cesty. Potom sa ponáhľal, aby dohnal majstra a volal: "Majstre, majstre, to bol ale nádherný sprievod! Vy ste ho nevidel?"
A inokedy zasa prešli okolo mnícha rozjímajúceho pod stromom pri ceste. Žiak pri ňom ostal stáť a so záujmom pozoroval jeho dôstojný zjav. Keď opäť dobiehal majstra, volal na neho: " Majstre, majstre, to bol určite svätý muž! Aká múdrosť z neho vyžarovala. Vy ste ho nevidel?"
A tak to šlo celý deň.
Neskôr pri večeri sa žiak dychtivo opýtal majstra: "A majstre, kedy poznám Boha?"
Majster sa šibalsky usmial a hovorí: "Šiel s nami celú cestu. Ty si ho nevidel?"

Ľubomír Dobrovodský

Ľubomír Dobrovodský

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Fajn chlapík. IT senior vývojár, programátor, analytik, vyše 18 rokov v branži. Mám záľubu v literatúre faktu - počítače, informatika, religionistika, neuroveda, psychológia, mytológia, fyzika, dejiny atď. Rád čítam aj historické romány, fantasy, mýty a legendy. Vo voľnom čase sa zaujímam o cestovanie, beh, turistiku a občas aj bicyklovanie, či plávanie. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaBiblia, viera a dejinySystémCestovanieMyšlienkyDobrovoľníctvoFikcia, recesiaKrátke príbehyCirkev svätého Svetového MieruPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu