reklama

Aristokracia neodporúča ísť na referendum

Veľmajster zlodejského cechu SNS Ján "Tankista" Slota a najmocnejší sociálny iluzionista Doc. JUDr. Robert "Hranol" Fico, CSc. neodporúčajú svojim poddaným aby sa zúčastnili referenda. Je to ich vôľa. Poddaní by mali ich vôlu akceptovať. Dokonca ani šlachtic Dzurinda iní koaliční aristokrati nevedia, či pôjdu. Veď poddaní ich volili preto, aby oni rozhodovali čo poddaní môžu a čo nemôžu. Je už aj tak dosť smutné, že sa každé štyri roky musia ponižovať a tváriť sa, že bojujú o hlas slobodného človeka. Veď oni by tam mali byť stále a bez volieb. Ale keď už sú v tom parlamente, tak už by sa im poddaní nemali miešať do práce, privilégií a peňazí. Poddaní majú robiť, platiť dane a čušať. Tak. To je vôľa aristokratov a je nehorázne, že im poddaní môžu zúžiť niečo tak aristokraticky priviligované ako imunitu. A akoby nestačilo, mohli by ešte zahlasovať mimochodom aj o to, že už si nebudú môcť kúpiť skutočne exkluzívne reprezentatívne koče.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (60)

Ja osobne sa necítim byť ako poddaný. Idem na referendum, ale neodpoviem na všetko iba "Áno". Od politikov neočakávam žiadne odporúčania, lebo ja volím ich a nie oni mňa.
Neverím tomu, že ak je niečo v programovom vyhlásení vlády, že to aj splnia. Radšej sa poistím a zahlasujem o tom o čom môžem priamo rozhodovať. Možno sú tam niektoré veci zbytočné, ale zahlasujem aj za ne.
Volil som SaS, ale to neznamená, že im automaticky všetko žeriem. Veď ich nič nezaväzuje plniť svoje sľuby. Aj novinári si môžu písať o referende hocičo, to neznamená, že ich budem počúvať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mňa hlavne zaujímajú dve veci. Zúženie imunity a voľby cez internet. Pri ostatných si však tiež vyjadrím svoj názor, keď už budem mať tú možnosť. 7 miliónov Eur sa využije na to, aby sme vyjadrili svoj názor. Ak využijeme referendum, tak tie peniaze nepôjdú do luftu.

Myslím si, že naša volená aristokracia v tom má jasno. Nechcú, aby sme sa rozhodovali. Najprv neodporučia aby sme tam išli a potom povedia, že ľudia to nechceli, tak prečo by mali za také veci ako zúženie imunity hlasovať, však?
A ostatné body tiež môžu odignorovať ak referendum neprejde. Povedia si: "Však ľudia vlastne nič z toho nechceli. Oni ani nechcú, aby sme naplinili svoj program." Tak nebudú robiť nič a budú mať na to skvelé výhovorky.
No a nezabudnú pripomenúť, že to boli vyhodené peniaze. A samozrejme, že očakávajú od poddaných, že im budú pri tom tlieskať. Veď dlhodobo si tu budujú svoje zlodejské cechy a iné inštitúcie rokrádania, berú koľko sa im chce a ešte sú aj chránení imunitou. Sú to proste páni. Teraz by sa to malo zmeniť? To teda nie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak sú nejakí ľudia, čo ani nevedia, že sa koná nejaké referendum, tak potom tých ani nezaujíma nejaké rozhodovanie. Aristokrati za nich rozhodnú, čo sa stane. Samozrejme iba vo svoj prospech. Škoda.

Ja neodporúčam nikomu nič. Len som chcel napísať svoj názor.

P.S. Ale keď už tu každý niečo odporúča, mňa by úplne vážne zaujímalo, čo odporúča Nora Mojsejová a Adela Banášová. Ísť alebo neísť?

Offtopic: Len tak ma ešte napadlo, nemohla by Nora Mojsejová kandidovať na šéfa SNS? Tá by im zdvihla preferencie. Janko a Anička už strácajú šťavu a Norika je predsa len kasový trhák. Mám však pocit, že takých zlodejov ani ona nebude zachraňovať. Ona aspoň nerozkráda štát, nepotrebuje imunitu a nemusí sa ničoho báť :)

Ľubomír Dobrovodský

Ľubomír Dobrovodský

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Fajn chlapík. IT senior vývojár, programátor, analytik, vyše 18 rokov v branži. Mám záľubu v literatúre faktu - počítače, informatika, religionistika, neuroveda, psychológia, mytológia, fyzika, dejiny atď. Rád čítam aj historické romány, fantasy, mýty a legendy. Vo voľnom čase sa zaujímam o cestovanie, beh, turistiku a občas aj bicyklovanie, či plávanie. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaBiblia, viera a dejinySystémCestovanieMyšlienkyDobrovoľníctvoFikcia, recesiaKrátke príbehyCirkev svätého Svetového MieruPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu