reklama

Modrákov sprievodca politickou vojnou na diskusiách SME

Vojna. Vojna sa nikdy nemení. Už od dávnych vekov boli Modré sily Svetla a Červené sily Temnoty zaneprázdnené nekonečnou vojnou - Veľkým konfliktom. Teraz sa blíži jeho vyvrcholenie. V tejto vojne nakoniec povstane víťaz z apokalyptických volieb a potom bude vládnuť všetkým stvoreniam. Tohto víťazstva sa modrí snažia dosiahnuť prísnou blogerskou a diskutérskou disciplínou. Červení však v ničom nezaostávajú a v poslednom čase vtrhli do Diskusie SME v plnej zbroji, kde šíria hnev a chaos. Obidve strany bojovníkov sa snažia ničiť protivníkov slovami napustenými moralizujícím hnevom a spravodlivosťou (každý po svojom, no my vieme, že iba modrá je dobrá). Krvilačné bitky počas Veľkého konfliktu sú ničivé a často porušujú Kódex diskutéra a križujú čas aj priestor.... Ste modrý bojovník, obyvateľ modrého kráľovstva SME, ktorý sa ocítol uprostred bojov v grófstve známom ako Diskusia SME.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (73)

V dávnych časoch prebiehali boje iba medzi kráľmi a bohatiermi v iných dimenziách (TV diskusiách), no boje sa už preniesli aj do kráľovstva smrteľníkov, kde mocnosti bojujú o priazeň človeka. Mocnosti o nich bojujú, pretože sú to smrteľníci, ktorí majú jedinečnú možnosť výberu medzi temnotou a svetlom. To môže byť rozhodujúcim faktorom vo výsledku Veľkého konfliktu (teda vo voľbách). Zásah Veľkého konfliktu do kráľovstva smrteľných začal byť známy pod pojmom Diskutérska Vojna.
Aj vy sa môžete stať jej súčasťou a ovplyvniť výsledok Veľkého konfliktu.

I. O hre

Diskutérska Vojna je typ internetovej spoločenskej hry, pri ktorej sa hráči vžívajú do úloh imaginárnych osôb, alebo postáv, umiestnených do internetového prostredia a snažia sa ako tieto postavy konať.
Daná postava predstavuje virtuálnu reprezentáciu hráča (tzv. nick), a hra umožňuje zdokonaľovanie diskusných schopností tejto postavy a jej názorov. Zmyslom hry na diskutérov je vytvoriť pre hráčov virtuálny svet, v ktorom môžu získať neskutočné schopnosti argumentovania a skutočne sa vyzúriť na protivníkoch.

Poznámka: Tento sprievodca je pre tých, ktorý si vybrali hrať za modrú rasu (viď nižšie). Avšak verím, že návod pomôže aj tým, ktorí sa rozhodli hrať za červenú, či hnedú rasu (tiež viď nižšie).

II. O Diskutérskej Vojne a modrom kráľovstve SME

Každý svet má svoje protiklady. Dobro a zlo. Priateľ a nepriateľ. Bezpečie a nebezpečenstvo. V hre Diskutérska Vojna sa ocitnete práve medzi nimi. Táto psychicky náročná spoločnenská hra vás prenesie do sveta intríg, dobrodružstva a liateho boja, v ktorom vaša schopnosť rozoznať rozdiel medzi oboma stranami - za pomoci karmy a slov - rozhodne o vašom osude a duševnom zdravý.

Hra sa odvíja v real-time prostredí, máte však možnosť kedykoľvek sa pozastaviť a nadefinovať chovanie vašej postavy či upraviť vašu stratégiu. V tomto ohromnom a zložitom svete stretnete stovky rôznych druhov monštier, tisícky šialených postáv a nájdete cez 13000 nových slov (celkom ich bude cez 300000!). Nové rasy a postavy, ako napríklad Hranol, Feši, nemŕtvy Buratino, Slopaj a Len-ON, rozširujú už tak rozsiahle pole možných postáv.

Vy ste bojovníkom modrej rasy. Ocitli ste sa v grófstve Diskusia SME, ktoré je jedno z oblastí Modrého kráľovstva SME. Obývajú ju prevažne ľudia označovaní ako Modráci. Ich úhlavní nepriatelia sú Červenáci. Červená rasa neznáša toto kráľovstvo a volá ju rôznymi menami. V kronikách sú zaznamenané najmä tieto názvy:
újSZME magyar, SMEtisko, ÚjSoroSZMÉ, új-szmetyiarszko, hnusný modrácky plátok a mienkotvorný bulvár menom SME.

Symaptizantov tohto kráľovstva prezývajú SMEtiari, či židoboľševici financovaných americko-maďarskym židom Sorosom, prípadne sionistická lobby sponzorovaná americko-maďarským židom Sorosom.

(Z modrej kroniky: Soros je najbohatším Modrákom, ktorý sponzoruje modrých bojovníkov. Ak ste modrým bojovníkom, tak ho máte radi, prípadne máte k nemu neutrálny vzťah a je vám ukradnutý. Červení ho nemajú radi.)

III. Rasy

Kráľovstcvo obývajú 3 rasy, ktoré majú svoje špecifické vlastnosti. Sú to modrá, hnedá a červená rasa.

Modrá rasa je dobrá: Sú známi ako modráci. Sú to veľmi milí a toleratní ľudia. Teda pokiaľ nenatrafia na červenákov. Obľubujú umenie, hudbu, literatúru, blogy a ekonomiku. Sú to veľkí znalci vína a obchodu. Nezášajú diktatúru socdemákov.

Červená rasa: Známi ako boľševici. Neznášajú všetko modré, Mikiho, média a kapitalistov. Mikiho obviňujú z privatizovania VSŽ, SPP a elektrárni a z kupovania poslancov. Počas I. a II. Dzurovlády (známej ako zlepenec, či hrôzovláda) vraj poškodil mnoho ľudí, ktorí kvôli nemu prešli ne červenú stranu sily. Často spomínajú na zlaté časy komančov.

Hnedá rasa: Táto rasa nemá rada nikoho. Ani ich nikto nemá rád. Spájajú sa iba s niekym s kým majú spoločného nepriateľa, teda prevažne s rasou červenou. Avšak ani tí ich nemajú radi. Poväčšinou sú to homofóbni, xenofóbni, neofašistickí, ultranacionalistickí oportunisti.

Tak to bol základný popis hry a teraz sa už pustime do toho...
Ako modrý bojovník si najprv musíte vybrať povolanie, potom sa naučíte niečo o vašich priateľoch a protivníkoch a nakoniec sa naučíte bojovým schopnostiam modrého bojovníka.

IV. Povolanie

Vy si môžete vybrať iba z týchto povolaní. Existujú aj iné povolania, avšak v tomto štádiu hry si môžete zvoliť iba následujúce 4.

Mág – Diskutér: Intelektuál, ktorý svoje útoky a kúzla stavia na racionálnej argumentácii. Ovláda pozadie červenej rasy a vie čo na nich najviac zaberá.

Mág – Bloger: Niečo ako mág - diskutér no aktívne píše aj na blog. Tam sa snaží intelektuálnymi kúzlami presvedčiť červených, aby sa pridali k modrým, prípadne zjednotiť modrých bojovníkov. Na toto povolanie je potreba väčšiu charizmu.

Bojovník – Diskutér: Bojovníci sa väčšinou nekašlú s racionálnymi argumentami a idú priamo do útoku. Tvoria disciplinovanú pechotu modrej armády.

Bojovník – Bloger: Niečo ako bojovník - diskutér. Aktívne píše aj na blog, kde dokáže zaujať viacero modrých bojovníkov a zjednotiť ich. Blogom dokáže aj masovo nahnevať tých červených.

V. Pomocníci

Pravičiar (Modrá rasa): Znalci ekonomiky, hudby, politiky a obchodu. Niekedy sa berú príliš vážne. Sú to takí neutráli a majú niečo spoločné aj s liberálmi aj s konzervami.

Liberál (Modrá rasa): Tento druh sa vyznačuje voľnomyšlienkárstvom. Sú za registrované partnersvá, dobrú trávu a toleranciu. Sú to najpohodovejší modráci, no najviac neznášajú Ficodiktatúru. Často sa hádajú s konzervatívcami.

Konzervatívec (Modrá rasa): Tradisionalisti, ktorí musia dodržiavať všetko čo je staršie ako 30 rokov. Lebo čo je staré je dobré. Čo je nové je naprd. Majú konflikty s liberálmi, no vedia sa spojiť s nimi proti červenákom.

Ľubomír Dobrovodský (Fialová rasa): Je to taká podivná postavička v hre, ktorá je na strane modrých bojovníkov, ale dokáže sa vžiť do mysle červenákov. Kedysi spojil v sebe sily červenej a modrej a stal sa fialovým. Jeho úlohou je udržiavať rovnováhu. Je známy ako veriaci liberál a aj jeho Boh je dosť liberálny. Preto si nevie porozumieť s konzervami a vie sa pohádať aj ateistickými liberálmi. Nakoniec sa však vždy s nimi spojí. Nemá nič proti červenákom, nemá však rád ich vodcu, lebo narušil rovnováhu. Neznáša hnedú rasu, no nie je rasistom.

VI. Protivníci

Socdemák (červená rasa): Dajú sa ľahko rozoznať podľa nízkej karmy. Sú to dobrí bojovníci a kúzelníci s veľkou vervou vás v diskusiách zničiť. Útočia priamo a bez okolkov. Radím útočiť kým nezmiznú. Ak je ich veľa, tak ste v keli a radšej utekajte.

Hejslovák (hnedá rasa): Neznášajú maďarov, homosexuálov a majú radi peniaze a bylinné tinktury (proste alkohol). Extrémne sa správajú aj v diskusiách, kde by vás najradšej rozniesli.
Ľahko ich rozonať podľa nízkej karmy a paranoidných predstáv. Sú to radikáli, ktorí uznávajú iba extrémne riešenia a také sú aj ich útoky.

Útoky, ktoré používajú: Toto je zoznam útokov a kúziel, ktorými sa snažia zničiť vaše duševné zdravie. Mali by ste ich poznať, pretože je potrebné trénovať si proti nim obranu a imunitu. Niekedy vás môžu zaskočiť novými kúzlami, no tieto sú tie najpoužívanejšie.

- Používajú prevažne útoky a kúzla spojené s modrou farbou: modrý komsomolec, modrá lúza, modrá čvarga, modrí propagandisti, špinavá modrá pravica, modrá chamraď atď.
- Príklad: Ty si typický modrý komsomolec s pomäteným modrým mozgom voliaci tú špinavú modrú pravicu

- Spojenia so slovom pseudo a slovami iberál, či pravičiar: pseudopravičiar, pseudointeligentný liberál, liberálny pseudopravičiar, pseudointeligentný pseudopravičiar

- Prípadne: Opovoliči, zapadný imperialisti
- Príklad: Vás opovoličov platia tí zapadný imperialisti

VII. Bohatieri a hrdinovia modrého kráľovstva

Toto je zoznam bohatierov a hrdinov modrého kráľovstva. Ako správny modrý bojovník musíte obhajpvať ich česť pred červenými silami temna.

Mikuláš Dzurinda

Rasa: Modrá rasa > Pravičiar
Povolanie: Mág - Politik, expremiér, vodca modrej armády, bývalý vodca mudrckého spolku SDKÚ-DS
Presvedčenie: Zmätené dobro
Červená prezývka: Miki, Mikimaus, Cyklista, Mikipremiér, Maratónec, Fúzač, Dzurindašvil, Modrofúz

Popis: Expremiér, ktorý spáchal rovnú daň a pozdvihol úroveň našej milovanej krajiny. Z premiérskej stoličky ho zosadil jeho úhlavný nepriateľ Robert Fico. Spáchal aj niekoľko škandálov, ale to je nič oproti tomu, čo tu teraz pácha ten zlý kráľ Robert Fico. Preč s Ficom.

Iveta Radičová

Rasa: Modrá rasa > Pravičiar
Povolanie: Mág – Politik, vodca spolku mudrcov SDKÚ-DS
Presvedčenie: Zákonné dobro
Červená prezývka: Nezaznamenané modrou kronikou

Popis: Kresťanská liberálka, ktorá skoro zmutovala na fialovú rasu. Je to osoba kľudná, sociálna a nekonfliktná.

Richard Sulík

Rasa: Modrá rasa > Liberál
Povolanie: Bojovník - Politik, vodca bojového cechu liberálnych obchodníkov Sloboda a Solidarita
Presvedčenie: Zákonné dobro
Červená prezývka: Hulík, Šulino, Brylatý, čo poletuje v Bratislave na plagátoch ako superman

Popis: Čistý a nepoškvrnený bojovník za transparentú politiku a propagátor dekriminalizácie marihuany. Neznáša eštebákov a komunistov. Tvorca rovnej dane. Hrdina zelených bilbordov a radikálny bojovník proti Ficovi. Jeho špeciálnou vlastnosťou je, že dokáže premeniť červených na modrákov. Ako jeden z mála hrdinov zostúpil medzi smrteľníkov a vedie s nimi diskusie na svojom blogu a knihe tvárí (facebooku, ksichoknihe).

Ján Fígeľ

Rasa: Modrá rasa > Konzervatívec
Povolanie: Paladin - Politik, vodca rytierského rádu KDH
Presvedčenie: Neutrálne dobro
Červená prezývka: Figliar

Popis: Je to stredoveký rytier, ktorý bojuje za ideály, zákon a česť. Dodržiava pevný Poriadok a odklonenie od neho by mohlo viesť až k strate jeho špeciálnych vlastností. Je umiernený mysliteľ. Je schopný sa spojiť s každým, kto dodržiava tradície, no už aj jeho nahnevali praktiky červeného bojového klanu SMER.

VIII. Beštiár modrého bojovníka

Toto je zoznam úhlavných nepriateľov každého modrého bojovníka. Mali by ste ich poznať, rovnako aj ich prezývky.

Doc. JUDr. Robert Fico, CSc.

Rasa: Červená > Socdemák
Povolanie: Iluzionista – politik, Premiér Slovenskej Republiky, vodca bojového červeného klanu SMER, diktátor Ficovlády
Presvedčenie: Zákonné zlo

Modrá prezývka: U modrákov má Robert Fico mnoho prezývok. Pre pravého modrého bojovníka je povinnosť ovládať aspoň polovicu z nich.

- Najznámejšie: Hranol, Vibrátorko Hranol, RedBulo, nástenKÁR, MaCiFuKo, veľký hranatý červený vodca
- Ďalšie: Robin, Páchateľ, Robko, Dildo
- Odvodené od slova Fico: Fucko, Frco, Fickot, Ficiak, Ficisko, Fiko, Fikeéé, Fičus, Fico-boľševik
- Kombo 1: odporná, červená, komunistická obluda
- Kombo 2: jeho najsociálnejšie udorodie súdruh Fico
- Mega kombo: dristoš a zlodej, docent krvaváho komunistickáho práva, súdruh kapitalista Robert Fico, inak bielym koňom ŠtBáka Širokého & co

Popis: Úhlavný nepriateľ modrej rasy. Veľký iluzionista. Ovláda najvyšší level tohto druhu mágie. Povráva sa, že je to Veľký žiak slávneho Sarumana. Vie také veci ako očarovať osobu šarmom (zvýši sa u nej dočasne obľúbenosť k jeho osobe), alebo očarovať nepriateľa, aby na chvíľu v parlamente hlasoval s ním. K boju sa mu tiež hodia kúzla paralýzy (cieľ sa nemôže pýtať) a ticha (cieľ je umlčaný a tak nemôže klásť otázky). Kúzlo ticho používa najmä keď vyvoláva tlačovky, prípadne keď vás chce zničiť samodiskusiou.
Je známy ako Pán sľubov. Nikto vám nedokáže dať toľko, čo Fico dokáže sľúbiť. Svojim neobyčajným hlasom dokáže ovládnuť množstvo ľudí. Nikto nemá takú schopnosť používať protichodné frázy tak vývažene a ešte dokázať ľudí presvedčiť o pravdivosti oboch z nich. Keďže nepochádza z toho sveta, používa tajomné zaklínadlá, ktoré sa môžu javiť ako prázdne ('sociálny štandard', 'široko dimenzionálna', 'distribučné, stimulačné a stabilizačné funkcie'), no nejdnému človeku už poplietli myseľ. Jeho snom je vybudovať sociálny štát a neobmedzene v ňom vládnuť. Samozrejme bez kritiky.

Ján Slota

Rasa: Hnedá rasa > Hejslovák
Povolanie: Zlodej – politik, majster zlodejského cechu SNS
Presvedčenie: Zmätené zlo
Modrá prezývka: Slopaj, Slopta, Tankista, Jancsi Szloptay

Popis: Zakladateľ a majster zlodejského cechu SNS, málokedy videným (najmä v parlamente) a nikdy nechyteným kráľom svojho remesla. Presnejšie povedané vždy usvedčeným a nikdy nezatknutým kráľom svojho remesla. Má totižto imunitu. Imunita je stará mágia, ktorú málokto dokáže prelomiť.
Je schopný preplaziť sa okolo akejkoľvek stráži (a ešte im aj zanadávať), otvoriť všetky zámky a dostať sa do najstráženejších budov v zemi. Ovláda aj kúzlo neviditeľnosti, ktoré využíva pri podpisovaní v parlamente. Svoje magické schopnosti získava z tajomných lektvarov, ktoré obsahujú 90% alkoholu. Stal sa na nich závislý.
Je to veľký znalec ľudských pudov. Dokáže zasiať do ľudí zlobu a potom ich okradnúť o všetky peniaze. Slota berie všetkým a dáva sebe. Na vrecká si treba dávať pozor najmä ak rozpráva o maďaroch, jeho úhlavných nepriateľoch.
Vo svete, kde ide kriminalita a korupcia ruka v ruke s prianím mocných a kde mágia (hypnotické sľubovanie) je bežná súčasť života si Slota nepraje nič iného ako lietať sám vo svojej stíhačke.

Anna Máliková

Rasa: Hnedá rasa > Hejslovák
Povolanie: Šašo – politik, majster hystérie, vicemajster zlodejského cechu SNS
Presvedčenie: Zmätené zlo
Modrá prezývka: Kysucká nána

Popis: Je to prefektne vycvičený šašo, ktorý svojich nepriateľov rozptyľuje a mätie. Jej slová na bežných ľudí majú negatívny účinok a je si toho vedomá. Preto sa špecializuje na preafektované vystúpenia, ktorými dokáže odpútať pozornosť od akejkoľvek nebezpečnej témy. Tým dokáže vytvoriť priestor na to, aby sa majster Slota dostal k truhliciam.

Vladimír Mečiar

Rasa: Neznáma, prevedopobne červený chameleón
Povolanie: Barbar – politik, vodca barbarského kmeňa HZDS
Presvedčenie: Neutrálne zlo
Modrá prezývka: Spasiteľ, Mesiáš, Veľký Muffty, Len-ON, On-a-SIS

Popis: Nebezpečný a silný barbar s veľkou charizmou. Dokáže zdolať akéhokoľvek novinára vlastnými rukami a bez zbrane. Ovláda aj takzvané samo-zaklínanie.
Týmto zaklínadlom dokáže aby ľudia unášali sami seba. Čo je na tomto zaklínadle zvláštne je aj to, že platí aj na veci. Dokáže aby sa veci sami ukradli, alebo aby peniaze sami prišli k nemu.

JUDr. Štefan Harabin

Rasa: Červená
Povolanie: Barbar - Hlavný Sudca(?), hlavne cenzor a tyran ústavného súdu
Presvedčenie: Zákonné zlo
Modrá prezývka: Heroín, Hara bin Ladin, HA-HA-HA-Rabín

Popis: Ničiteľ Špeciálneho súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry. Priateľ mafiánov a hlavný cenzor červenej armády.

Robert Kaliňák

Rasa: Červená > Socdemák
Povolanie: Bojovník – politik, temný rytier a vrchný generál bojového klanu SMER
Presvedčenie: Zákonné zlo
Modrá prezývka: Feši, Darth Kaliňák

Ján Počiatek

Rasa: Červená > Socdemák
Povolanie: Zlodej – politik, majster korumpovania a rozkrádania bojového klanu SMER
Presvedčenie: Neutrál
Modrá prezývka: Začiatok, Počátek, Počiatok konca, Koniec počiatku

IX. Útok, zbrane a kúzla - bojové umenie modrého bojovníka

Ak chcete zaútočiť na červenú rasu, tak musíte ovládať určité kúzla. Kúzla sú slová, ktoré dokážu červenú rasu priviesť do zúrovisti, vyprovokovať a prinútiť ich opustiť diskusiu.

Ak sa chcete stať ostrieľaným bojovníkom za modrú pravdu tak by ste mali ovládať modré bojové umenie. Ináč, keď sa v boji sa stretnete s červenou rasou, môžete byť zosmiešnený a psychicky zničený.

Pozor! Aj boj priebeha podľa pravidiel kráľovstva a modrý bojovník by ich mal poznať. Nevhodne použitý útok (vulgárneho rázu) ho môže diskvalifikovať z boja.
Na pravidlá boja (známych pod menom: Kódex diskutéra) dohliadajú gamemasteri, známi ako admini. Červená rasa ich volá aj cenzori. Ak si nie ste istí, ktoré útoky môžete použiť, tak pozorujte svojich skúsenejších spolubojovníkov.

- Pri útokoch môžete používať rôzne povolené útoky spojené s červenou farbou:
červenogvardejec, červený pajáčik, červení banditi, chamraď červená, tmavočerveni, červený alibaba alebo kombo - červená hlávka pomätená.
- Príklad: Vy červenogvardejci to máte v tej červenej hlávke riadne pomätené, keď podporujete tých červených banditov

- Ďalej sú používané aj silnejšie útoky kde sa používa najmä spojenie s ich vodcom: Fico loveri, frckový voliči, ficovoliči, ficizmom postihnutí ľudia, súputnícke ficoopice, ficoúderka zo súmračnej, ficoidi, ficosúmračnisti, svedkovia Ficovovy
- Príklad: Vás Fico loverov platených z úradu vlády je mi úprimne ľúto.

- Prípadne ich voláte podľa spolku ku ktorému sa hlásia: Smerák, KSSSmerák
- Príklad: Spýtaj sa KSSSmerákov ako všetko nakradli ty červenogvardejec.

- Prípadne spojenia so slovom boľševik a zlodej: boľševici, chamraď boľševická, zlodejská banda, chamraď zlodejská ich kombinácie.

- Špecialitky proti hejslovákom: Hejslovák, Hej-slov-ožran, slopov prívrženec

- Na záver, ak ste veľmi namosúrený, tak môžete použiť aj ultra kombo: Banda špinavá komunistická zlodejská podvodnícka, či Slabúčko hrýzkaj, slabúčko

X. Koniec

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

To je všetko a verím, že už ste nabitý schopnosťami pravého modrého bojovníka. Teraz sa už bez strachu môžete pustiť do Diskutérskej Vojny. Verím, že tento sprievodca bol pre vás užitočným. Nech je modrá sila s vami.

P.S. Tu je aj popis politických presvedčení: Modrákov sprievodca polického presvedčenia

Ľubomír Dobrovodský

Ľubomír Dobrovodský

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Fajn chlapík. IT senior vývojár, programátor, analytik, vyše 18 rokov v branži. Mám záľubu v literatúre faktu - počítače, informatika, religionistika, neuroveda, psychológia, mytológia, fyzika, dejiny atď. Rád čítam aj historické romány, fantasy, mýty a legendy. Vo voľnom čase sa zaujímam o cestovanie, beh, turistiku a občas aj bicyklovanie, či plávanie. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaBiblia, viera a dejinySystémCestovanieMyšlienkyDobrovoľníctvoFikcia, recesiaKrátke príbehyCirkev svätého Svetového MieruPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu