reklama

Zakladám Svätú Cirkev svätého Svetového Mieru

Sčítanie ľudu sa blíži a tak ma napadlo, že nastal čas zmeniť svoj život. Prípadne na tom aj zbohatnúť. Lebo peniaze sú síce iba prostriedok, ale zistil som, že potrebujem veľa tohto prostriedku na to, aby som dosiahol svoj cieľ. Mojim cieľom je mať sa dobre a popritom verím, že aj vy sa môžete mať dobre. Stačí ak sa k nám pridáte. Keďže sa blíži to sčítanie ľuda, tak ľudo sa bude môcť vyjadriť, kam patrí. A bol by som rád, keby patril do novo založenej Svätej cirkvi svätého svetového mieru. Prečo by ste sa mali pridať práve k nám, okrem toho, že sme najlepší a vyvolení? O tom, prečo sme ďaleko pred našou konkurenciou, vám popíšem v tomto svätom článku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (74)

1. O Svätej Cirkvi svätého Svetového Mieru

Naša Svätá cirkev svätého svetového mieru má iba jeden cieľ. Svetový mier. Svätý svetový mier. Popritom nezaškodí, ak zbohatnem a stanem sa slávnym. Jedno nevylučuje druhé. Možno pri tom zbohatnú aj iní, ale to je len dobre. Podporujeme bohatstvo. Duchovné aj materiálne. Jedno nevylučuje druhé.
U nás prejde aj ťava uchom ihly, ak si za to zaplatí.
Nie som mesiáš, ale zmysluplným pozorovaním sveta, prírody a vesmíru, čítaním svätých a múdrych kníh, hĺbavým premýšlaním, rozpravami s najmúdrejšími ľuďmi a meditáciami som prišiel na to, že založenie novej cirkvy bude dobré.
Tak som sa rozhodol, že ju založím a bolo by dobré mať aj iný cieľ ako len zbohatnúť (taký ten vyšší cieľ, ako sa vraví vo vyšších kruhoch). Rozhodol som sa, že cieľom bude svetový mier pre všetkých ľudí. Bez ohľadu na farbu, rasu, sexuálnu orientáciu a iných odlišností, ktoré vás napadnú... Tomu rozumie každá miss. Je to veľmi vznešený cieľ. Apropos, ľudia radi utrácajú peniaze na vznešené cieľe.

Ďalej chceme mať svoj vlastný štát, niečo ako Vatikán, ale pri mori a s plážou. Tam by sme v kľude mohli rozjímať nad zmyslupnými vecami, kresliť si sväté obrázky a robiť iné duchovné, či vyššie veci. Ak taký založíme, tak to bude svätý vyvolený štát svätového mieru (slovo svätový je splynutie slov svätého a svetového).

A nakoniec chceme do roku 2500 mať viac členov ako hociktoré iné nábožnestvo a obrovské majetky po celom svete. Najmä v Amerike, Ázii, Európe, Afrike a Austrálii. Tie ľadové kontinenty nám netreba (ale ak tam povolia ťažbu ropy, tak aj tie vyhlásime zá centrá svätového mieru).

2. Prečo sa stať členom?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Okrem toho, že vstupom do našej cirkvi sa stanete vyvoleným a po krste (čo je jednoduché obliatie našou svätenou vodou svetového mieru a potom do vás vstúpy duch svätového mieru), vám ponúkame aj:

a) Jedoduché konvertovanie
Ak ste ateista, tak naďalej nemusíte veriť ničomu. Ak ste moslim, môžete ďalej veriť v Alláha. Ak ste kresťan, tak môžete ďalej veriť v JHVH, Boha, či Krista, či panenku skákavú, či Máriu Jozefa... Nám je v podstate úplne jedno čomu veríte, či neveríte, pokiaľ veríte, že ľudstvo môže dosiahnúť svätový mier a rešpektujete svojich bratov a sestry v cirkvi. 
Môžete sa ohovárať, nadávať si, nám je to v podstate jedno, len plaťte, hláste sa k nám a nezabíjajte sa (viď kódex Svätej cirkvi svätého svetového mieru). Sme pacifisti. Veríme, že ľudia sa nemusia zabíjať.

b) Voľnosť
Ako vyplýva už z bodu a) u nás je jedno, či ste ateista, humanista, panteista, panenteista, buddhista, jehovista, traktorista, templár, murár, moslim, evanjelik, plukovník, či katolík. Môžete veriť, alebo neveriť, čomu len chcete, alebo nechcete, modliť sa ako chcete, jesť čo chcete, piť čo chcete...
Je nám to úplne jedno, pokiaľ ste evidovaný ako náš člen a platíte nám peniaze. Máme veľmi jedoduchý a prehľadný kódex, ktorý dáva zmysel (pozri kódex Svätej cirkvi svätého svetového mieru) a je úplne jednoduché ho dodržiavať.
Ďalej si nemusíte robiť starosti, s tým čo je správne a čo nie, my vám to povieme. Ak nesúhlasíte, tak je to vaša vec, lebo môžete veriť, či neveriť čomu len chcete, alebo nechcete. U nás vás čaká skutočná sloboda a jediná skutočná hodnota: svätový mier.

c) Každý člen sa stáva vyvoleným a vstúpi doňho duch svätového mieru
Áno. Je to úplne jedoduché. Žiadne zložité obrady, pokánia, myslenia, modlenia, meditovania, cvičenia, jedenie oblátok, či pitie vína. Sme ďaleko pred našou konkurenciou.
U nás vás pokropíme svätou vodou svätového mieru a tým pádom do vás vstúpy duch svätového mieru. Potom sa stanete našim členom a vyvoleným. Budete špeciálny človek, vyšší level.
Možno si myslíte, že to, čím vás pokropíme, bude len obyčajná voda z vodovodu, ale nie je to tak. Bude to obyčajná voda z vodovodu nad ktorou poviem pár zazračných slov. Na tie som prišiel počas svojho premýšlania nad svetom a štyrmi prvkami (ohňom, vodou, vzduchom a zemou). Tie zázračné slová (ktoré sú v skutočnosti zvukmi, ktoré menia štruktúru vody, je to čistá veda) vás naučíme tiež.
Konkurencia si väčšinou drží svoje know-how, my vás naučíme všetko. Nebojíme sa, že to potom odovzdáte konkurencii, lebo od nás sa vám nebude chcieť odísť.
Ak odídete, tak všetko to know-how vám bude aj tak zbytočné, lebo vás opustí duch svätového mieru.

c) Prvých 1000 členov vyhlásime za svätých
Nemusíte viesť žiaden strastiplný život, nemusíte sa ničoho zriekať a nemusíte umrieť, ani sa samobičovať na to, aby sme vás vyhlásili za svätých.
Prvých registrovaných 1000 členov sa stane automaticky svätými a ak sa podarí, tak do roku 2500 postavíme všetkým sochy.

Nie je to skvelé? Je to skvelé!

d) Ďalší členovia si priplatia 10000 Euro, keď sa budú chcieť stať svätými
Stať sa patrónom, blahosláveným, či prorokom niečo stojí. Ak chcete teda nejaký ten titul, musíte byť členom aspoň do ďalšieho sčítania ľudu a potom zaplatiť sväté postupné, aby ste dostali nejaký svätý titul.

e) Kto dá na našu charitu veľký obnos peňazí, či veľký majetok, tak sa stáva svätým automaticky

f) Ak darujete našej cirkvi pozemok, tak sa stanete prorokom
Pozemky sú veľmi dôležitý majetok a ak nám darujete takýto majetok tak výrazne to pomôže svätovému mieru.
Prvú darovanú budovu v dobrom stave (môže byť aj reštaurovaná), vyhlásime za sväté miesto svetového mieru a stane sa pútickym miestom.
To miesto budú navštevovať ľudia z celého sveta. Ak sa bude dariť turizmu a biznisu na tomto pútnickom mieste, môžete dostať podieľ zo svätého zárobku.
Nebude to veľa, lebo väčšina pôjde aj tak na budovanie svätového mieru, ale niečo dostanete. Aspoň sochu vám tam postavíme, minimálne.

g) Ak nejaký člen napíše nejakú knihu, bude dobrá, obľúbená a bude sa poriadne predávať, tak ju vyhlásime za Svätú knihu a jej autora vyhlásime za svätého a postavíme mu super sochu

Čo poviete?
Chýba vám tu niečo? Napíšte a ak sa stanete našim členom, tak to posúdime a pridáme to tam.
Stačí ak sa nám to nebude protiviť a nebude to proti nášmu biznisu a kódexu.

3. Kódex Svätej cirkvi svätého Svetového mieru

Ak sa stanete našim členom, tak stačí dodržiavať tieto sväté pravidlá, ktoré nám vnúkol samotný vesmír. Samozrejme, nemusíte veriť, že nám to vnúkol vesmír. Ak sa vám to zdá ako kravina a myslíte si, že ste múdrejší, tak nám je to jedno. My si tiež myslíme, že ste múdrejší ako my. My sme hlavne radi, že ste našim členom. Prípadne, aby ste sa nehanbili, môžete tvrdiť, že nám to vnúkol zdravý rozum.

Sväté pravidlá (svätý kódex) Svätej Cirkvi svätého Svetového Mieru

a) Chceš na svete svätý pokoj a svetový mier pre všetkých ľudí, nech sú od teba akokoľvek odlišní
Jednoduché, zrozumieteľné, pochopí to jednoduchý človek, miss aj ťažký intelektuál, či?

b) Nezabiješ seba, ani iného človeka
Sme pacifisti. Nie sme radi, ak nás člen spácha samovraždu. Každý člen je totiž dobrý a prináša nám istý obnos peňazí a moci.
Nie sme ani radi, ak človek zabije iného človeka, lebo tým zabíja nášho člena, či potenciálneho zákazníka a to nie je dobré pre biznis ani pre svätový mier.

c) Neokradneš brata ani sestru v cirkvi
Peniaze a majetok sú dôležitými vecami pre život na tejto planéte a v tomto kapitalistickom systéme. Preto nie je ok, keď sa okrádate. Po prvé tým určite porušujete zákon. Po druhé, tým okrádate aj Svätú cirkev, lebo tie peniaze sú aj našími potenciálnymi peniazmi.

d) Dodržuješ zákon a ľudské práva vo svojej krajine
Kriminálnikov a ľudí, čo by nám poškodili povesť, nechceme. My chceme imidž šíriteľov svätého svetového mieru, príliv členov a peňazí. Čo škodí našej cirvki, škodí svetovému mieru a to sa moc u nás nenosí. Sorry.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Výnimka môže nastať, ak oľutujete svoje činy a my vám odpustíme.

Výnimku môžeme urobiť aj ak sa nič neprišlo, nebolo to rozmazávané v médiach, ste veľmo bohatý a zabezpečíte nám veľký príliv lóve.

Časom ak budeme veľmi vplyvní, tak dokážeme ovplyvňovať a obchádzať aj zákony, ak si to bude vyžadovať svätový mier. Na začiatok, by však bolo dobré dodržiavať zákony a ľudské práva.
Veríme však, že svätový mier a ľudské práva sú nad zákonom. Ľudský zákon je potrebný pre fungovanie systému, avšak naše sväté zákony a ľudské práva sú nad nimi. Tak som to vymyslel a je zbytočné sa o tomto hádať.

4. Prečo sa stať klerikom?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Klerici u nás plna funkciu zvestovateľov svätového mieru. Niečo ako farári, či kňazi u konkurencii. 
Sú však múdrejší ako u konkurencii. Lebo sú u nás. Jednoducho, to sú tí najmúdrejší ľudia a vedia, že jedine svetový mier môže priniesť svetu svätový mier.
Ich úlohov je nenásilným spôsobom presviedčať, či už marketingom alebo priamou komunikáciou s členmi, alebo s ešte neveriacimi, že naša cirkev je najlepšia a hodná ich členstva a peňazí.

Klerik, čo presvedčí veľmi veľa ľudí, tak sa stane Veľkým klerikom. Ak k tomu vyzbiera kopec peňazí, tak mu postavíme sochu, alebo na stenu nejakého chrámu mu namaľujeme obraz. Ľudia ho budú považovať zároveň za hrdinu (bude mať veľké promo).

Každý člen sa môže stať zvestovateľom a je jedno či to bude robiť zo špásu, z fanatizmu, či smrteľne vážne. Ak uvidíme výsledky, tak sa to ráta.

Časom, ak budeme mať chrámy a pútnicke miesta, tak klerik tam môže robiť kázne a svoje prejavy. Tie vlastne môže mať kde chce. Ak nebude tárať úplne sprostosti, tak nám je úplne jedno čo bude trepať. Za sprostosť považujeme všetko, čo odradí ľudí, či poškodí našu cirkev.
Ak niekoho pobúrite, tak to nevadí. Svetový mier poburuje, takže s tým sa ráta. Len nerobte úplne hlúposti.
Za múdre považujeme všetko, čo nikoho neodradí, čo bude pre nás nejakým spôsobom prospešné a obohatí to nášho ducha a naše kontá.

Ináč nevadí, ak niekto bude niečo tárať a ďalší člen s tým nebude súhlasiť. Protichodné a nezmyselné názory tolerujeme a akceptujeme, pokiaľ ostanete našim členom. Len sa nezabíjajte a fyzicky ani psychicky si moc neubližujte.

Tak čo, pridáte sa? Nepochybujeme.

P.S. Toto nie je satira na nejakú inú cirkev, či konkurenčné náboženstvo. Toto je vážna vec. My si ceníme všetkých ľudí, každej farby, pleti, sexuálnrj orientácie a iných odlišností a veríme, že časom k nám konvertujete. Ak nie, tak dúfame, že aj tak áno. Ak fakt nie, tak aspoň vaši potomkovia áno... a vaši priatelia, známy a rodina. 

Vyhradzujem si právo kedykoľvek meniť tento svätý článok a jeho sväté slová obsiahnuté v ňom môžem kedykoľvek zmeniť ak si to bude vyžadovať svätový mier.

Na záver máme jednoduchú modlitbu, ktorú si môžete opakovať kedy chcete:
Nech je svätový mier s nami!

Svätový mier s vami!

Ľubomír Dobrovodský

Ľubomír Dobrovodský

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Fajn chlapík. IT senior vývojár, programátor, analytik, vyše 18 rokov v branži. Mám záľubu v literatúre faktu - počítače, informatika, religionistika, neuroveda, psychológia, mytológia, fyzika, dejiny atď. Rád čítam aj historické romány, fantasy, mýty a legendy. Vo voľnom čase sa zaujímam o cestovanie, beh, turistiku a občas aj bicyklovanie, či plávanie. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaBiblia, viera a dejinySystémCestovanieMyšlienkyDobrovoľníctvoFikcia, recesiaKrátke príbehyCirkev svätého Svetového MieruPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu