reklama

Vlakový gentleman

Nestáva sa často, že stretnete gentlemana. Zabudli ste už kto to je? To je osoba - väčšinou asi muž, ktorý vám napríklad podrží dvere do jedálne alebo vás pustí v dlhom rade na obed pred seba, muž ktorý vás pustí sadnúť si na stoličku kým čakáte na ubytovanie sa na internát. Je to človek, ktorý vám vo vlaku ponúkne pomoc s ruksakom väčším ako vy sama.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Včera som jedného vlakového gentlemana stretla. Najskôr pomohol inej holke zložiť kufor. Keď som neskôr skladala svoj ruksak z poličky na batožinu dole, opýtal sa či potrebujem pomoc. Zaskočilo ma to, lebo už dlhú dobu som vlakového gentlemana nestretla. Bolo to príjemná zmena. Žiaľ, rangerský výcvik ma naučil nosiť si svoj ťažký ruksak, a tiež vyložiť/zložiť si ho z poličky vo vlaku sama. Ruksak bol už na polceste dolu, mala som zo seba urobiť menej silnú osobu, ktorá potrebuje pomoc? Neurobila som, ale vlakovému gentlemanovi sa chcem poďakovať aj touto cestou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Gentleman je muž, který se chová slušně i k lidem, které nepotřebuje." (Neznámy autor)

Milí gentlemani, ak tam niekde ste, prejavte sa! Možno nie je vaša pomoc vždy úplne nutná, ale v každom prípade bude príjemná. Aj malá pomoc od cudzieho človeka ma vie potešiť, vyvolá mi úsmev radosti na tvári a aspoň niekoľko hodín mám ten deň lepšiu náladu. Lebo ľudí ochotných pomôcť, už dnes veľa nestretnete.

Dominika Štefancová

Dominika Štefancová

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

“Píšu ze stejného dủvodu, z kterého dýchám - protože kdybych to nedělal, tak umřu.“ (Isaac Asimov)“If you want to change the world, pick up your pen and write.“ (Martin Luther)očarená prírodou a všetkým, čo sa nedá vidieť na prvý pohľad, hľadajúca šťastie, žijúca vo svete fantázie a snov Zoznam autorových rubrík:  PoviedkyNatureZ môjho života

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu