Bosphorale – Kempinski Dessert of the Year 2013

Ak pôjdete okolo akéhokoľvek hotela zo siete Kempinski a máte chuť na niečo sladké k vašej káve, skúste vojsť dnu a ochutnajte Bosphorale. O čom vlastne píšem? O dezerte roka vo svete Kempinski.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

začiatku bolo 51 receptov z 51 hotelov okolo celého sveta. Hlavnou ingredienciou mala byť čokoláda. Šéfkuchári poslali to najlepšie čo mali. Do finále, ktoré sa konalo v hotely, ktorý je označovaný ako jedna z vlajkových lodí spoločnosti – Kempinski Grand Hotel des Bains St. Moritz vo Švajčiarsku postúpilo 5 najlepších dezertov. Finále sa odohralo počas stretnutia šéfkuchárov, Food and Beverage Manažérov a Somelierov zo siete Kempinski pod názvom European Gourmet Summit. Práve týchto 80 ľudí hodnotilo najlepšie dezerty v slepej degustácií, takže nevedeli odkiaľ dezert pochádza. Spomedzi všetkých jasne vyhral dezert nesúci názov Bosphorale.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Executive Chef and Master Chocolatier William McCarrick pracujúci pre Çırağan Palace Kempinski Istanbul je tým človekom, ktorí stojí za Bosphorale. Vyštudoval na Academy of Culinary Arts v New Jersey a následne prišiel do Európy, aby zdokonalil svoje umenie pod vedením tých najlepších v jeho odvetví. Nasledoval presun do Číny. Tam pracoval ako Executive Pastry Chef v hoteloch Ritz-Carlton, Shangri-La a Hyatt. Po čase sa opäť vrátil na starý kontinent a začal pracovať v Londýne v Harrods. V živote už dosiahol a získal veľa cien v Anglicku, Dubaji, Malajzii, Philadephii...

Obrázok blogu

Bosphorale je kombinácia Valrhona čokolády v kombinácii so sušenými marhuľami s tureckého mesta Kayseri, ktoré sú infiuzovane (obohatene) pomarančom a čajom Earl Grey s Bergamuntom z pobrežia Turecka.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Bosphorale bol vytvorený z miestnych Tureckých ingrediencií so zameraním na tradície krajiny. Turecko má silný vzťah k dezertom a taktiež k pitiu čaju. Veľmi sa mi páči myšlienka pána McCarricka v tomto dezerte. Veď práve ponúknuť šálku čaju je prejavom pohostenia a priateľstva. Taký je Bosphorale – Kempinski Dessert of the year 2013.

Dominik Baránek

Dominik Baránek

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem ako sommelier niekolko rokov najstarsiej europskej hotelovej sieti s ktorou sa mi dari cestovat po svete. Zoznam autorových rubrík:  Cestovanie - QatarCestovanie - OstatnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

273 článkov
SkryťZatvoriť reklamu