začiatku bolo 51 receptov z 51 hotelov okolo celého sveta. Hlavnou ingredienciou mala byť čokoláda. Šéfkuchári poslali to najlepšie čo mali. Do finále, ktoré sa konalo v hotely, ktorý je označovaný ako jedna z vlajkových lodí spoločnosti – Kempinski Grand Hotel des Bains St. Moritz vo Švajčiarsku postúpilo 5 najlepších dezertov. Finále sa odohralo počas stretnutia šéfkuchárov, Food and Beverage Manažérov a Somelierov zo siete Kempinski pod názvom European Gourmet Summit. Práve týchto 80 ľudí hodnotilo najlepšie dezerty v slepej degustácií, takže nevedeli odkiaľ dezert pochádza. Spomedzi všetkých jasne vyhral dezert nesúci názov Bosphorale.

Executive Chef and Master Chocolatier William McCarrick pracujúci pre Çırağan Palace Kempinski Istanbul je tým človekom, ktorí stojí za Bosphorale. Vyštudoval na Academy of Culinary Arts v New Jersey a následne prišiel do Európy, aby zdokonalil svoje umenie pod vedením tých najlepších v jeho odvetví. Nasledoval presun do Číny. Tam pracoval ako Executive Pastry Chef v hoteloch Ritz-Carlton, Shangri-La a Hyatt. Po čase sa opäť vrátil na starý kontinent a začal pracovať v Londýne v Harrods. V živote už dosiahol a získal veľa cien v Anglicku, Dubaji, Malajzii, Philadephii...

Bosphorale je kombinácia Valrhona čokolády v kombinácii so sušenými marhuľami s tureckého mesta Kayseri, ktoré sú infiuzovane (obohatene) pomarančom a čajom Earl Grey s Bergamuntom z pobrežia Turecka.

Bosphorale bol vytvorený z miestnych Tureckých ingrediencií so zameraním na tradície krajiny. Turecko má silný vzťah k dezertom a taktiež k pitiu čaju. Veľmi sa mi páči myšlienka pána McCarricka v tomto dezerte. Veď práve ponúknuť šálku čaju je prejavom pohostenia a priateľstva. Taký je Bosphorale – Kempinski Dessert of the year 2013.