reklama

Čo má Kaliňák so ženou ministra Žigu

Chceli by ste žiť v krajine, v ktorej manželky ministrov požičavajú zadarmo ministerstvám luxustné autá v hodnote ceny bytov v hlavnom meste? Ak áno, môžete si gratulovať. Žijete v nej.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (31)
Nezištne požičaná audinka
Nezištne požičaná audinka 

Manželka ministra životného prostredia Petra Žigu (SMER-SD) Renáta Žigová minulý rok požičala ministerstvu vnútra na čele s Robertom Kaliňákom (SMER-SD) luxusný automobil AUDI A8L, ktorého cena sa podľa oficiálneho cenníka pohybuje od 80 do 140 tisíc eur. Požičala ho len tak. Zadarmo. Nič za to nechcela. A skoro na celý rok. Radosť žiť v takej krajine.

A zmluvu s ňou podpísal Robert Pintér, ktorý kedysi podnikal v jednej firme s Kaliňákom a Jánom Počiatkom (tiež SMER-SD, ako inak?). Aj on sa rozhodol nezištne pomáhať štátu a rozbehnutý biznis vymenil za službu vlasti. Vo funkcii generálneho riaditeľa sekcie hnuteľného a nehnuteľného majetku ministerstva vnútra. Určite to tak nevynáša ako podnikanie v súkromnej sfére, ale keď sa mohli pre verejné blaho obetovať Kaliňák s Počiatkom a aj pani Žigová, prečo nie aj on?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šľachetný počin pani Žigovej, ktorá popri robení charity musí aj dohliadať na záujmy svojho manžela v jeho firmách, kým si on odbehol tiež nezištne pomáhať vlasti vo verejných funkciách, ma nenechal chladným. Preto som sa využijúc infozákon spýtal na to jej autíčko na ministerstve vnútra. Odpovedal mi pán Pintér, ten bývalý Kaliňákov a Počiatkov obchodný partner. Teda vlastne skôr neodpovedal ako odpovedal. Lebo väčšinu požadovaných informácií mi neposkytol. Akiste len z prirodzenej skromnosti. Chápem, že človek sa nerád chváli svojimi dobrými skutkami.

Ale dozvedel som sa aj všeličo zaujímavé. Napríklad toto: „Skutočnosť, že čiastková informácia je verejná, nie je nevyhnutným predpokladom, aby aj súhrn čiastkových informácií musel byť verejný. Súhrn čiastkových informácií ako komplexný materiál nadobúda iný charakter, ktorý je už utajovanou skutočnosťou.“ To ste nevedeli, však? Ani ja. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No ale mňa len tak neodbijú. Dnes som sa odvolal, že predsa len chcem vedieť, ako to s tou audinkou bolo. Bývalý Pintérov obchodný partner Kaliňák má teraz 15 dní na to, aby rozhodol, či jeho ministerstvo môže utajovať informácie o šľachetnom čine pani ministrovej. Predsa len, keď niekto spraví dobrý skutok, treba ho pochváliť. Aj keď je to smerák. Padni komu padni.

***

Ak sa Vám článok páčil, môžete ho podporiť na VYBRALI SME.

OKS: Kaliňákov rezort tají informácie o luxusnom AUDI požičanom od manželky ministra Žigu

 

Ondrej Dostál

Ondrej Dostál

Bloger 
  • Počet článkov:  223
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) a poslanec NR SR (klub SaS). Vo voľbách do NR SR kandidujem ako jeden zo štyroch kandidátov OKS (Radovan Kazda (č. 20), Juraj Petrovič (č. 32) a Zuzana Aufrichtová (č. 101)) na kandidátnej listine SaS. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaBratislavaSmrteľne vážneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu