reklama

Harabin a zajačik. Nielen klamár. Ešte aj plagiátor.

To, že sa Štefan Harabin kamaráti s albánskym mafiánom, verejne klame, vulgárne uráža politických oponentov a má antisemitské narážky, je všeobecne známe. Teraz túto zbierku môžeme rozšíriť o ďalšiu charakteristiku. Je ešte aj plagiátor.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (52)
Obaja nám želajú, nech sa nám splní tretina želaní. Kto na Vás pôsobí úprimnejšie?
Obaja nám želajú, nech sa nám splní tretina želaní. Kto na Vás pôsobí úprimnejšie? 

"Nech sa Vám v novom roku splní jedna tretina Vašich želaní a prianí, pretože zmysel životu nedáva pocit, že sme dosiahli cieľ, ale istota, že za ním kráčame. Druhá tretina Vašich želaní a prianí, nech zostane Vaším snom, pretože snívanie otvára cesty a dáva právo voľby, čím Vás oslobodzuje. Tretia tretina nech zostane nesplnená, pretože len z nenaplnenej túžby človek najviac dokáže... želá JUDr. Štefan Harabin, podpredseda vlády, minister spravodlivosti SR."
Priznávam bez mučenia, že Harabina nemám rád a prekáža mi, že takýto človek môže byť ministrom spravodlivosti. Keď som si však na webstránke ministerstva spravodlivosti prečítal tento vinš, na chvíľu som zmäkol. "Predsa len, možno aj človek, ktorému neviem prísť na meno, je schopný vyprodukovať zaujímavú myšlienku, ktorá stojí za pozornosť," hovoril som si v rámci predvianočnej rozcitlivelosti. Lenže moju náhlu vlnu pozitívnych ľudských emócií voči ministrovi spravodlivosti rýchlo začal nahlodávať červík pochybností. Toto žeby mal Harabin z vlastnej hlavy? Nebude to skôr nejaká stará čínska múdrosť, ktorej pôvod pán minister decentne zamlčal? Alebo teda ešte lepšie albánska, aby sme sa príliš nevzďaľovali od témy? 
Netrvalo dlho a na internete som objavil 22-ročnú študentku Verču, ktorá má vo svojom profile uvedené toto želanie: "Želám Ti, nech sa ti splní jedna tretina Tvojich želaní a prianí, pretože zmysel životu nedáva pocit, že sme dosiahli ciel, ale istota, že za ním kráčame... Druhá tretina tvojich želaní a prianí nech zostane Tvojim snom, pretože snívanie otvára cesty a dáva právo voľby, čím nás oslobodzuje. Tretia tretina nech zostane nesplnená, pretože len z nenaplnenej túžby človek najviac dokáže.... S láskou a úprimným objatím...." Dosť povedomé, že? Ak zavrhneme alternatívu, žeby obaja dospeli k takmer identickému želaniu nezávisle od seba, existujú v zásade tri možné vysvetlenia:
1. Verča odpisovala od Harabina. 2. Harabin odpisoval od Verči. 3. Obaja čerpali z tretieho zdroja, ani jeden ho však neuviedol.
Prvú možnosť môžeme hodiť rovno do koša. Verča rozhodne nevyzerá na niekoho, kto by slintal nad Harabinovým portrétom a potreboval do svojho profilu čerpať zo studnice múdrosti ministerstva spravodlivosti. Druhá možnosť nie je celkom vylúčená a viem si ju predstaviť oveľa živšie. Slintanie nevynímajúc. Nie sú však na ňu žiadne dôkazy, preto treba pripustiť aj tretiu možnosť, že Harabin Verčin profil nikdy nevidel a obaja čerpali nezávisle od seba z nejakého tretieho zdroja. 
Aj keby to tak bolo, pre túto situáciu platí, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Nie je nič nezvyklé, že ľudia si pri vianočných, novoročných, či iných želaniach vypomôžu citátmi známych ľudí, či ľudovými múdrosťami a vinšami. A nie vždy pritom citujú zdroj. Avšak to, čo v prípade 22-ročnej študentky a jej profilu na internete pôsobí ako milé, naozaj úprimné a okolnostiam úplne primerané vyznanie, v prípade politika a verejného činiteľa na oficiálnej stránke ministerstva vyvoláva dojem plagiátorstva a pýšenia sa cudzím perím. Nech už to má pán minister od Verči alebo odkiaľkoľvek, nemal by sa tváriť, že má tie múdre myšlienky z vlastnej hlavy, ale pekne priznať, kde na to prišiel. 
A aby som nezabudol, pekné Vianoce, Verča!

Ondrej Dostál

Ondrej Dostál

Bloger 
  • Počet článkov:  223
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) a poslanec NR SR (klub SaS). Vo voľbách do NR SR kandidujem ako jeden zo štyroch kandidátov OKS (Radovan Kazda (č. 20), Juraj Petrovič (č. 32) a Zuzana Aufrichtová (č. 101)) na kandidátnej listine SaS. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaBratislavaSmrteľne vážneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu