reklama

Pozor pri kúpe lístka na vlak cez internet

To že nestihnem vlak, alebo iný dopravný prostriedok sa mi občas stáva a z toho môžem viniť tak akurát seba a platím stratou času, pohodlia a peňazí. Pred zhruba dvoma týždňami som si teda cez internet kúpil lístok, ale akosi u mňa zlyhal časový manažment a vlak som asi o minútu nestihol. Čo ma ale čakalo po tom, ma dosť prekvapilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Oceňujem možnosť kúpy lístka cez internet, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že pri zmeškaní vlaku vám nenávratne prepadne celý lístok. Neviem, či sa to týka všetkých typov lístkov, ja som mal zakúpený ten na IC. Každopádne na lístok zakúpený cez internet sa vzťahujú obchodné podmienky kúpy cez internet. Ok, človek by si mal takéto informácie zistiť, ale ...

Keď letím nízkonákladovou leteckou spoločnosťou, je mi od začiatku jasné, že v prípade, že nestihnem let, celá letenka mi prepadá. Jednoducho viem, do čoho idem. U železníc som bol ale naučený, že pri nestihnutí vlaku, sa dá lístok použiť na ďalší vlak, prípadne vám nejakú časť peňazí vrátia. Keď už je s kúpou internetového lístka spojená takáto nevýhoda (ktorú by človek- teda aspoň ja ani vo sne nečakal, keďže nič také celé roky nefungovalo), bolo by fér na to pri kúpe lístka aspoň upozorniť, respektíve dať také upozornenie priamo na lístok. Oznam typu: “Cestovný doklad je možné vrátiť aspoň dve hodiny pred plánovanou cestou, ináč prepadá jeho celá hodnota.“ Zdalo by sa mi to minimálne viac fér, hlavne keď také dačo doteraz vôbec neexistovalo. Ale žiadne upozornenie nie je ani na lístku, ani pri samotnej kúpe cez internet. Človek aby s každou novou službou skúmal obchodné podmienky. V tomto konkrétnom prípade som sa k tejto informácii dopracoval tak, že som na konci týchto podmienok predaja cez internet musel kliknút na tento odkaz, kde bolo skoro na konci v tabuľke uvedená potrebná informácia, ktorá vlastne ani priamo nepíše, že pri zmeškaní vlaku máte smolu.

Juraj Dučák

Juraj Dučák

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  13x

Na križovatke života. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu