Sladké si prineste, my Vás vyštípeme :-)

Rozhodnutie, že sa aj tohto roku zúčastníme varenia kapustnice na Dni zelá v Stupave, padlo už počas toho minuloročného varenia. Neviem ako Vy, no my sme si tú mimoriadne vydarenú akciu počas krásneho babieho leta užili. Chilli team Vám to ani tento rok neosladí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Priznám sa, štipľavé som v minulosti dvakrát nemusel. Akosi mi vadilo, ak pre príliš pálčivý pocit nemôžem vnímať, čo v skutočnosti jem. Veď aj preto je kapustnica uvarená štandardným spôsobom; všetkého, aj pálivého, je tam tak akurát a chuťovo vyhovuje každému. Len pre tých, ktorí sú vďační za každú vyhŕknutú slzu, pre tých, ktorí zrazu prehovoria jasnejším hlasom potom, ako sa im zaručene uvoľnia dutiny, pre tých všetkých bude opäť nachystané čosi zo Scovilleho stupnice pálčivosti paprík a chilli papričiek. Každý má možnosť výberu a každý si zodpovedá sám za to, ako intenzívne si na nás po pár hodinách spomenie ešte raz a zaslzí opätovne. Ale čo už, patrí to k životu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K životu patrí aj zmena chute a potom, ako som vždy odmietal barbarsky a bez fantázie prekorenený guláš, či prekrývanie pachutí práve korením, siaham po chilli čoraz častejšie. Nie tak intenzívne, aby sa mi spomienky na sústo vracali v podvečer či ráno. Výnimočne, stane sa aj to. Ale v pohode strávený deň varením, ochutnávaním, dochucovaním a porciovaním vlastného diela, vyvoláva spomienky tak intenzívne, tak vrúcne a príjemné, že samotné chilli by to nezvládlo. Potrebná je najvzácnejšia ingrediencia- spoluúčasť priateľov. Pri varení, ale aj pri snorení po hubách a zháňaní všetkého možného, čo k vareniu potrebujeme. Od dreva na kúrenie, cez kotle v ktorých sa varí, občerstvenia, ktoré si pilný Chilli team zaslúži až po tú poslednú štipku, aby ste naozaj zaslzili spolu s nami. Skutočne sa na Vás tešíme.

SkryťVypnúť reklamu
aj tohto roku chceme variť v dvoch kotloch, aby sa ušlo každému
aj tohto roku chceme variť v dvoch kotloch, aby sa ušlo každému 
jedna z prvých porcií išla ku komisii
jedna z prvých porcií išla ku komisii 
ochutnávanie
ochutnávanie 
pod drobnohľadom
pod drobnohľadom 
intenzita chutí
intenzita chutí 
dolaďovanie chute
dolaďovanie chute 
záujem médií
záujem médií 
porcovanie
porcovanie 
naši bezprostredný susedia, s ktorými sme si aj zaspievali- veselé ženy zo súboru Nevädza
naši bezprostredný susedia, s ktorými sme si aj zaspievali- veselé ženy zo súboru Nevädza 
autor nápadu, šéfkuchár a hlavný dochucovač Michal
autor nápadu, šéfkuchár a hlavný dochucovač Michal 
aj teraz bude intenzívne zvolebnené, uvidíme, kto príde ohurovať
aj teraz bude intenzívne zvolebnené, uvidíme, kto príde ohurovať 
zmes dymu, pary, vôní a slnka nás dúfam prešpikuje aj tohto roku
zmes dymu, pary, vôní a slnka nás dúfam prešpikuje aj tohto roku 
zo všetkého trošku
zo všetkého trošku 
v zápale varenia
v zápale varenia 
samí milí susedia
samí milí susedia 
pri miešaní sa striedame
pri miešaní sa striedame 
bez nazbierania a nasušenia množstva hríbov to nie je ono
bez nazbierania a nasušenia množstva hríbov to nie je ono 
začíname skoro ráno
začíname skoro ráno 

(obrázky sú zoradené naopak, odkedy sa zmenil spôsob ukladania blogu a fotografií doň, robím to prvý krát. také nervy aké som zažil pri tom neprajem nikomu. hádam len tomu kto to vylepšil)

Dušan Koniar

Dušan Koniar

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  710
  •  | 
  • Páči sa:  6 989x

na pol ceste medzi nádejou, že môže byť aj lepšie a podozrením, že lepšie je vždy tomu, kto sa tým nezaoberá. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu