reklama

Likvidácia alkoholu v Dubaji a v Bratislave

Určite sa nájde viacero rozdielov, ale Sulíkov argument je absolútne legitímny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Ak si niekto myslí, že dostať sa k alkoholu v bratislavských podmienkach je jednoduché, nebude ďaleko od pravdy. Bežne si ho, ako hocikde inde na Slovensku, viete kúpiť, objednať či skonzumovať. Menej ľudí už ale asi vie, že ponúknuť alkohol ku kúpe, objednaniu či ku konzumácii nemôže hocikto a hocikomu. Nemám na mysli teraz vek konzumenta, licencie, odvedené dane a podobne.

Ak Richard Sulík uviedol, že narábanie s alkoholom je v Dubaji konkrétne a v moslimskom svete všeobecne, výrazne obmedzené, niet prečo tomu neveriť. Stačí si spomenúť na nedávne MS vo futbale v Katare a problémy, ktoré tam boli s konzumáciou piva. Ak chodievate do podobných destinácií na dovolenky, budete o tomto fenoméne informovanejší ako ja. Mňa tam teda neláka nič, viem iba, že v turistických rezortoch sa k alkoholu dostanete a domáci sušia huby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale o tej Bratislave. V lete 2016 môj zamestnávateľ (hobby market) pripravil prezentáciu záhradných grilov (predávame) a zákazníci si mohli otestovať grily a ochutnať z ponuky profesionálnych kuchárov, ktorí grily obsluhovali. A nemuseli pri tom sušiť huby. Akcia prebehla mimo mojej smeny, prakticky som o nej ani poriadne nevedel. Potom sa ale začala firma chystať na celoročnú inventúru a nastal určitý problém.

Zjesť sa počas tej prezentácie asi zjedlo všetko, s nápojmi to ale bolo inak. Zamestnávateľ, nakoľko nemá ako a prečo držať na stave potraviny a alkohol už vôbec nie, musel sa nápojov nejako rozumne zbaviť. A tak nás, nič netušiacich, volali v septembri po jednom do kancelárie a tam sme si prevzali a podpisom potvrdili prevzatie šiestich pív a štyroch nealkoholických nápojov. Milé. Potom sme s kolegami čenčovali a zamieňali si produkty podľa toho, čo kto preferoval. Nečakaný teambuilding prebehol po záverečnej na parkovisku pred obchodom a myslite si o tom čo chcete, bola to fajn akcia. Zabezpečená kolegom, vodičom a prakticky abstinentom v jednej osobe, aj odvozom do centra a potom domov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže, robiť aféru z akcie, kedy sa likvidoval alkohol v Dubaji, je mierne povedané, primitívne. Že sa toho chytil Fico, ktorý nie je známy iba s fľaškou koly, ani tak neprekvapuje. O čo ide Jarovi Naďovi už je trochu divnejšie. Ale napokon, Demokrati sa zosypali skôr ako začali a zjavne mienia v trende pokračovať. Triezvy úsudok v ich podaní je neprehliadnuteľný.

Dušan Koniar

Dušan Koniar

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  668
  •  | 
  • Páči sa:  3 514x

na pol ceste medzi nádejou, že môže byť aj lepšie a podozrením, že lepšie je vždy tomu, kto sa tým nezaoberá. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu