reklama

Len čo posledný odíde, potichu zavriem dvere a..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 "Kto z nás bol do svojej funkcie dosadený po meči alebo po praslici?" zahučal ako včelí úľ, bojovne naladený predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.
 Všetci vieme, že nikto!! A nikto preto, lebo každý z nás bol zvolený v demokratických voľbách. A práve preto, že každý z nás bol zvolený v demokratických voľbách, neustále si musíme pripomínať, že náš politický mandát je časovo limitovaný. Z čoho je potom naprosto jasné, že ani jeden z nás sa nebude svojej funkcie držať ako kliešť! Ale presne naopak!! Ak si to naša členská základňa bude želať, tak svoje funkcie s pokorou odovzdáme.. tým lepším."
 Po frenetickom potlesku celej sály dokonale zaplnenej Pavlom Frešom, prehovoril prvý podpredseda strany Pavol Frešo. "Budem veľmi stručný. A to, čo poviem sa týka iba našich funkcionárov: Vážení rozvadení a sebazahľadeni stranícki funkcionári. Ak okamžite neskončíte žabomyšíu vojnu vo vnútri našej strany, tak tým neutrpí len naša skalopevná jednota! Ale aj popularita, ktorú už dávno nemáme!!"
 Pokladník SDKÚ-DS Pavol Frešo podrobne zreferoval o plusoch a mínusoch v straníckej kase. "Nie je to najhoršie," optimisticky skonštatoval. "Ale ani najlepšie," vzápätí dodal s pochmúrne zamračeným čelom.
 Generálny sekretár strany (Pavol Frešo) sa v rozsiahlom politologickom príspevku venoval neúnosnej situácii, ktorá sa postupne vykryštalizovala na pravej strane slovenského politického spektra. "Preboha, čo to robíme?" spýtal sa delegátov zjazdu SDKÚ-DS. "Kedy už dostaneme rozum? A kedy si už konečne uvedomíme, že len názorové zbližovanie a racionálne kompromisy nás privedú k volebnému úspechu?"
 Dodatočne nominovaný, ale o to horlivejší zástupca Kamenice na Cirochou Pavol Frešo, vyzval všetkých prítomných, aby trpezlivým politickým dialógom prispeli k vytvoreniu veľkej pravicovej koalície na čele s predsedom Pavlom Frešom.
 O tom, že zjazd SDKÚ-DS ani na okamih nestratil svoje racionálne jadro, svedčila aj praktická pripomienka dlhoročného straníckeho matadora Pavla Freša z Liptovskej Osady. Keď namiesto dlhých rečí, odvážne navrhol, aby namáhavé rokovanie na hodinku prerušili, lebo pani Frešová práve začala servírovať maďarský guláš.
 Len čo predseda, podpredseda, generálny tajomník a mohutná členská základňa SDKÚ-DS (Pavol Frešo, Pavol Frešo, a ešte raz Pavol Frešo) dojedol stranícky guláš, nový a nesmierne dynamický hovorca SDKÚ-DS Pavol Frešo zvolal tlačovú konferenciu.
 "Pokiaľ ste zvedaví na súčasnú atmosféru v strane," dobre naladený predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo odpovedal na prvú novinársku otázku, "..tak s radosťou musím skonštatovať, že je priam vynikajúca. A bude ešte omnoho lepšia. Ak systematicky, krok za krokom, a veľmi trpezlivo eliminujeme všetky rozkladné a odstredivé prvky v našej strane.
 A len čo z SDKÚ-DS vystúpi aj posledný člen strany, situácia u nás bude naprosto stabilizovaná."

Dušan Tóth

Dušan Tóth

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Celý profesionálny život som pracoval ako geodet v oblasti pamiatkovej starostlivosti. Počas mojej "kariéry" som aj s kolegami zameral a zdokumentoval desiatky pamiatkových objektov, aj archeologických, stavebno-historických a reštaurátorských výskumov, po celom Slovensku. Práve vďaka neustálemu cestovaniu a služobným cestám nebol môj život nudný, ale skôr naopak. Vo voľných chvíľach, ktorých nebolo mnoho, zabával som sa písaním...ehm...básničiek a krátkych postrehov. Teraz, už ako úbohý penzista - na pokraji.., mám omnoho viac času, takže sa tejto svojej "mladíckej úchylke" konečne môžem naplno venovať. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu