reklama

Voda vs. Fico Kola

Chcem upozorniť na zdraviu škodlivé účinky, ktoré má „nápoj moci“ - Fico Kola. Tak na spoločnosť, ako aj na jednotlivca. Má sladkú príchuť a vyzerá lákavo. To sú tie istoty a pekne znejúce heslá bez reálneho obsahu, ktoré Fico neustále opakuje. Nie sú však liekom ani riešením. Oveľa zdravšia je obyčajná voda. Tá metaforicky symbolizuje stredo-pravé politické strany na Slovensku. Práve tie môžu vďaka vašim hlasom prečísliť stranu Smer-SD a zabrániť tak vláde (diktátu) jednej politickej strany.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Voda nevyzerá tak lákavo

Fico umne predáva. Skutočnosť premieňa na ilúziu a opačne. Je to marketing a dobre sa počúva. Škoda, že dnes stačí, aby ste zneli presvedčivo, nad obsahom slov sa už nikto nezaujíma. Nečudo. Žijeme v dobe, keď ľudia volebné programy politických strán nečítajú, keď voľby sú skôr ako reality show, kde odosielam sms svojmu favoritovi a emócie ďaleko prevyšujú rácio. Čistú (nudnú) vodu podávajú reformátori zo stredo-pravých strán. Ponúkajú ju v klíme škandálov a špinavej predvolebnej kampane. To pravicového voliča hnevá viac ako istoty. Tak ako v živote človeka omyly a pády, prinášajú i pre politika poučenia a príležitosť byť lepším. Tú nemá ten, ktorý nič neriskuje a nič nerobí. Preto voda znamená aj nádej. Nádej voči istotám, slovami Z. Baumana: „Nádej budúcnosť umožňuje a naviac zabraňuje vyprázdneniu budúcnosti z prichádzajúceho. Dáva budúcnosti šancu, ktorá buď bude alebo nebude využitá.“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Voliť má zmysel

Preto chcem apelovať na všetkých, že voliť má zmysel. Aj keď nemáte jasnú voľbu a do poslednej chvíle váhate medzi viacerými alternatívami. Aj keď máte pocit, že nikto nestojí za to, aby dostal vašu dôveru. Aj keď veríte, že sa so svojím hlasom vo voľbách nijako nepodieľate na formovaní charakteru krajiny a neovplyvňujete dianie vrátane samotného vrcholu mocenskej pyramídy. Spoločnosť tvorí každý jeden z nás a dáva nám krídla, ktoré nás chránia a zároveň dávajú skutočnú slobodu realizovať sa v ceste za šťastím.

Ak sa Vám príspevok páčil, prosím, zahlasujte zaň na vybrali.sme.sk. Ďakujem :)

Peter Elek

Peter Elek

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kandidát Novej Generácie na kandidátke SDKÚ-DS. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu