reklama

Myslela som si, že do kina sa chodí na film či rozprávku.

Mám rada filmy. Dobré filmy. Vyberám si podľa svojho úsudku, či dobrých recenzií. Niečo pozriem doma, s vínom a slanými orieškami po boku svojho manžela keď už deti spia. No rada chodím i do kina.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jak mi dcéra rastie, stávajú sa z nás i partneri na spoločné aktivity. Jednou z nich je práve kino. Samozrejme, že rozprávky, ale tie mám rada tiež, tak si to spolu vieme užiť. A tak som si myslela, že do kina sa chodí pozerať film či rozprávka.

Omyl! V poslednej dobe som totiž divná. Áno divná! Pretože i keď si kúpim lístok, kúpim si niečo dobré pod zub a pitie, nedodržujem trend, ktorý je dnes tak veľmi IN! Usadím sa, pozriem reklamu a ukážky nových filmov a potom sa sústredím na film. Veď na to som tam prišla.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže dnes sa to nenosí. Dnes predsa nemôžeme fungovať bez zapnutých telefónov a kontrolovať čo dve minúty sociálne siete! Čo ak by sme za tých 120 minút prišli o niečo veľmi dôležité? Čo ak by to narušilo neskutočným spôsobom náš život? To nemôžeme dopustiť! Film, nefilm, vo veľkom sa okolo mňa ozýva zvuk messengerov, viberu či iných aplikácií, ktoré vo veľkom bežia ešte aj v čase, keď si kúpime lístky a ideme na film, ktorý sme predsa tak veľmi chceli vidieť.

Že to nechápem? Prepáčte, ale nie! A áno, veľmi ma to hnevá! Nerozumiem tomu. Prečo? Prečo nedokážeme vypnúť a užiť si aktivitu, pre ktorú sme sa dobrovoľne rozhodli?! DOBROVOĽNE. Nikto predsa tých pisateľov, ktorí nedokážu existovať bez mobilov nenúti chodiť ani do kina, ani do kaviarni a ani nikde, kde otravujú svojimi cinkajúcim mobilom iných.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No skúste sa týmto ľuďom dovolať keď to potrebujete. Omyl! To sa totiž nenosí. I keď majú mobil neustále u seba, veď kontrolovať život okolo musia, nedvihnú to. To je predsa tak únavné s niekým hovoriť. Na to nie je čas. Buď plačú deti, alebo sa šoféruje, prípadne sa niekam ponáhľajú a telefonovať sa proste nestíha, ale dve minúty po Vašom neúspešnom telefonáte už veselo kontrolujú FB či niečo komentujú. Nie, nechápem to.

I ja som užívateľ, o tom žiadna. Lenže ak idem s niekým na večeru či kávu, pozerám sa tomu človeku do očí. Ak sa rozhodnem pre kino, vypnem si zvuk a naozaj ma nezaujíma, čo v tej chvíli kto čo kde napísal či okomentoval. Ak mám návštevu, rozprávam sa s návštevou a venujem sa im, pretože pozrieť sa na FB či odpísať môžem i potom. Ak by šlo o život či niečo vážne, dotyčný mi bude volať a nie písať cez aplikácie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nevieme to. Už nevieme spolu tráviť čas. Nevieme si len tak oddýchnuť a byť sami so sebou. Vieme o tom však rozprávať. Ako sa nedarí vo vzťahoch, ako každý pozerá sám na seba, ako jeden druhému už nezavolá a neurobí sa čas a výhovorky tipu...nestíham. Naozaj? Naozaj sú vzťahy tak komplikované? Samozrejme, že z časti áno. No tú druhú komplikovanú časť si robíme my sami. Je totiž jednoduchšie vyhovoriť sa a žiť vo svete rôznych aplikácií, než sa smiať, niečo riešiť a snažiť sa. Žiaľ väčšina ľudí v tomto trende momentálne vedie a mňa to musí prestať hnevať. Tolerovať to však nebudem. Do kina chcem ísť na film a tak nemám problém dotyčného človeka v mojom okruhu (do stredu sály či dole utekať nebudem, tam nech si to riešia tí, ktorým to oprávnene vadí tiež) požiadať, aby si šiel chatovať inde. A nad šálkou kávy, či dobrou večerou buď sa so mnou dotyčná osoba bude baviť z očí do očí, alebo odídem domov. Chcem totiž svoj život žiť so všetkým, čo k tomu patrí a ľudský kontakt, ľudská spoločnosť je pre mňa viac než mega super aplikácia v mobile či konverzácia s mobilom v ruke. 

Eva Babinová

Eva Babinová

Bloger 
  • Počet článkov:  54
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som mama, manželka, dcéra a sestra, kamarátka. Snažím sa stáť nohami pevne na zemi i keď mám svoje túžby a sny. Som realistka, ktorá má rada život. Vďačná za každú skúsenosť, ktorú život prinesie, pretože o tom ten život je. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaPochod myšlienokPoviedkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu