reklama

Energeťáky ako alkohol???

Nedávno som bola svedkom, ako staršia pani karhala pred malými sídliskovými potravinami dvoch školákov popíjajúcich energetický nápoj. Chlapci, veď ste ešte deti, viete, čo to robí v vaším telom? dobrota z nej sálala, ale oni opití mladosťou, bezstarostnosťou, naivnosťou a hlúposťou ju nevideli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (44)

Začali sa rehotať na plné kolo, pani videla,že jej slová nepadajú na úrodnu pôdu, otočila sa a vykročila oproti mne. Pohľady sa nám stretli, súhlasne som prikývla. "Máte pravdu, dobre ste im povedala, len škoda, že oni to teraz neriešia a keď začnú, bude už neskoro. Predaj tých svinstiev by mal upravovať zákon."

Nie som vedec, ani som hlboko nepátrala po presnom zložení energetických drinkov, ale stačí mi laický pohľad a predstava čo urobí s mladým organizmom vo vývine viacnásobná denná dávka kofeínu a ostatných éčiek, farbív (samozrejme v čo najlákavejšom obale a s masívnou reklamou na každom kroku), väčšia ako v mojich 3, milovaných kávach popri povinnostiach. Potom si energiu vybíjajú kade-tade. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Istý čas som brigádovala v Tescu pri pokladni, piatok, sobota večer, často všedný deň. Deti vo veku môjho syna, najviac 13 rokov vyložili na pokladničný pás olovrant - energeták a lacnú čokoládovú tyčinku. Deťom nepredajú alkohol ani cigarety, myslím, že niekto by sa mal začať zamýšlať na Zákonom o zákaze predaja energetických nápojov osobám mladším ako je 18 rokov. 

My sme pili čistú vodu, môžu aj naše deti. 

Eva Janeková

Eva Janeková

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Niekedy veselá, niekedy smutná mamina dvoch krásnych detičiek, ktoré ma stále viac a viac fascinujú tým ako vnímajú tento svet. Zoznam autorových rubrík:  NamotávkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu