reklama

Keď sa Robert nerozpráva s Dušanom

Už sme si u členov vlády zvykli na istú dávku schizofrénie. Oni si zas navykli očakávať odpovede od druhých tam, kde sami mlčia. Pravá ruka nevie, čo robí ľavá. Organizmus funguje akosi neprekrvene, niečo si myslí, iné hovorí. Mať človeka tohto typu za partnera by bolo tragické, vzťah by smeroval zákonite k rozchodu. I keď, možno sú aj takí medzi nami, ľúbia bez rozmyslu, stačí im povedať to, čo chcú počuť. A oni počúvnu. V záplave fekálneho postreku prezidentskej kampane je opäť dobré poukázať na školstvo, Dušana a jeho družinu, ktorá verí tomu, čomu on nie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Slovami premiéra, kandidáta na prezidenta a predsedu s veľkým P, keď niečo chodí ako kačka, správa sa ako kačka a kváka ako kačka, tak je to kačka. Napísaná na papieri. Keď má strana v názve sociálna demokracia, reční ako sociálna demokracia, je červená ako sociálna demokracia, tak je to sociálna demokracia. Ibaže by nebola. Zabudnime na luxusné hodinky, jachty, vily, bavoráky a na maličkosť, že značná časť poslancov SMERu sú podnikatelia. Ak sa cítia ako sociálni demokrati, nech nimi sú. I keď, človek sa hodnotí nie podľa rečí, lež skutkov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nafúkaná kačka (zdroj).

Ako zanietený sociálny demokrat, ľavičiar a vojak v poli proti zúrivej pliage kapitalistickej škodnej v slovenskom školstve sa už dlhodobejšie prezentuje jeden starší pán. Nazvime ho Dušan. Vraví, že súkromné školy sú horšie ako štátne, i keď je to celé inak. Ukrátiť im treba a to hneď, minimálne o tretinu! Zazobaní rodičia nech si sami platia, i tak sú to istotne pravičiari, krv našich prostých ľudí cicajúci podnikatelia, buržoázia. Proste fujky.

Súkromné školy sa svojou kvalitou odlišujú od štátnych, máme problémy, nechal sa počuť a keďže občas aj na školy zájde, človek by mu aj uveril. Keďže som mal možnosť učiť na štátnych aj na súkromnej škole, musím s ním len súhlasiť. Ten rozdiel cítiť. Ozaj. Na súkromných sa akosi ľahšie dýcha a kyslík je pre mozog, že vraj dôležitý.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zlo číha aj u vedenia súkromných škôl, pokračuje Dušan a dodáva, že "v poslednom období sú čoraz častejšie aféry okolo morálneho zlyhania zriaďovateľov niektorých súkromných škôl“. Neviem o čom hovorí, ale keď morálka upadá na štátnom, až taký rázny nie je. Po čase si čosi všimne, poďakuje, pofúka, iní za neho rozhodnú a Oto sedí s bielou vranou na chrbte. Darmo, morálka je zvláštna slečna.

Ale dobre, človek by si myslel, že keď zoberie jedným, pridá druhým. Platové ohodnotenie učiteľov, tých štátnych zamestnancov, ktorí sú vraj všade vo svete naklonení ľavici sa však dlhodobo nerieši. Ono to počká, teraz nie, neskôr, veď ani ďialnica nebola na čas.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keby ten Dušan aspoň s Robertom a jeho partou občas slovo prehodili. Nemuselo by to celé tak hlúpo vyzerať. To, čo robia Dušanovi nie je vôbec pekné a už vôbec nie kolegiálne. Veď uznajte sami, Robert mal syna na akejsi súkromnej škole riadenej bahaistami. Kto sa v tom má vyznať? On, ľavičiar, kresťan katolík, s birmovkou, správny to chlap a decko dá k nejakým špiritusom a za peniaze?

Ešteže Robertov ľavicový kredit zachraňujú sociálne istoty. Je dobré, že sa ľuďom pomáha. A možno sú bahaisti raz takí filantropi ako pán Andrej, keď pomohli synovi pána P so sociálnym štipkom. Určite sa mu to šiklo, nájomné u Napoleóna nie je lacný špás. Zľava z 890 na 89 eur mesačne, no nekúpte to! Kto by nechcel pre svoje dieťa kvalitu? Ak máte záujem, tu je cenník.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo nie je štátna škola dobrá pre loptošov ostatných členov vlády, vie asi len Pán Boh. Na pery sa derie "ts ts ts", sykotavý prejav údivu nad otázkou, po ktorej nie je jasné, čo je kačka a čo hus. Možno je to i tak jedno, jednoduchším stačí vedieť, že je to hydina. Vodná. Taká, čo často a rada strká hlavu pod hladinu. Tam kdesi v bahne nachádza pokoj.

Peter Farárik

Peter Farárik

Bloger 
  • Počet článkov:  258
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Učiteľ geografie, ktorý už viac neučí ako učí. Čerstvý otec. Bystričan žijúci vo Zvolene. Milovník cykloturistiky, ktorý už rok nesedel na bicykli. Konštruktívny rýpal. Autor a správca webu pre lepšiu geografiu - www.lepsiageografia.sk. Zoznam autorových rubrík:  KvízyNezaradenáPotulkyCyklopotulkyŠkolstvoŠkola hrouGeografiaZamýšľaniePseudorecenzieEkológiaVysmrkané básneHaiku a kvázihaikuPoviedky a povedačky

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu