Pri pomyslení naň ťa myká,
na tú chuť sa ľahko zvyká.
Vôbec nevyzerá biedne,
podľa pôvodu je z Viedne.
Krajšia je s ním nedeľa.
Žiaľ, umiera preň teľa.
Poteší deti a aj väzňa,
plátok šťavnatého rezňa.
Ako však rezeň urobiť
a v ústach cítiť blahobyt?
Celý proces je fakt krátky,
stehno nakrájaj na plátky.
Teraz do rúk tĺčik vezmi,
zopár krát udri po rezni.
Neboj, mäso už nič nebolí,
posyp ho aj troškou soli.
Vidíš, že ide to od ruky,
obaľ rezne v troche múky.
Pár vajíčok rozšľahaj
a rezne v nich vyváľaj.
Mäso do strúhanky odej,
na panvicu nalej olej.
Slinky zadržať sa posnaž,
rezne do zlatista osmaž.
Ako príloha sa s rezňom znáša,
jemná zemiaková kaša.
Jedlo nezdravé a mastné?
Ale za to chutí slastne.