Sviečková

Budem pokračovať v svojom (možno hlúpom a trápnom) zvyku a pridám sem znova recept, ktorý mnohí z nás poznajú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Zvýšila sa ti knedľa?
Nevieš s čím by sa dojedla?
Poteš babku, strýka, decká
klasikou z kuchyne Česka.

S ničím sa však nemaznaj,
mrkvu, petržlen pokrájaj.
Trpezlivosť otestuješ,
kým hovädzie orestuješ.

Plameň na chvíľočku skľudni,
cibuľu osmažiť nezabudni.
Pre farbu a nie zo zvyku,
pridaj k cibuli papriku.

Zeleninu s mäsom podus,
soľ, korenie na ne natrús.
Pre arómu daj borievku,
na hrniec polož pokrievku.

Vyber mäso hneď, keď zmäkne,
nebude snáď v hrnci večne.
Chceš mať z neho pocit sladký?
Nakrájaj si ho na plátky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Netreba ti kalkulačku,
aby si dokončil omáčku.
Stačí pridať prvok známy,
lyžicu sladkej smotany.

Hneď minie sa knedľa
s prídavkom tohto jedla.
Zgustnú si aj inžinieri,
so sviečkovou na tanieri.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

710 článkov
Lívia Hlavačková

Lívia Hlavačková

41 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
SkryťZatvoriť reklamu