Zvýšila sa ti knedľa?
Nevieš s čím by sa dojedla?
Poteš babku, strýka, decká
klasikou z kuchyne Česka.
S ničím sa však nemaznaj,
mrkvu, petržlen pokrájaj.
Trpezlivosť otestuješ,
kým hovädzie orestuješ.
Plameň na chvíľočku skľudni,
cibuľu osmažiť nezabudni.
Pre farbu a nie zo zvyku,
pridaj k cibuli papriku.
Zeleninu s mäsom podus,
soľ, korenie na ne natrús.
Pre arómu daj borievku,
na hrniec polož pokrievku.
Vyber mäso hneď, keď zmäkne,
nebude snáď v hrnci večne.
Chceš mať z neho pocit sladký?
Nakrájaj si ho na plátky.
Netreba ti kalkulačku,
aby si dokončil omáčku.
Stačí pridať prvok známy,
lyžicu sladkej smotany.
Hneď minie sa knedľa
s prídavkom tohto jedla.
Zgustnú si aj inžinieri,
so sviečkovou na tanieri.