Plné sú v lete kúpaliská,
kričia na nich detiská.
Potrebujú nejaké groše,
vraj majú chuť na langoše.
Pri tom na chuť langošov,
netreba veľa grošov.
Aby si ich spravil dosť,
treba ti len trpezlivosť.
Bez zbytočných rečí, vrások,
začni pripravovať kvások.
Zmiešaj s vajcom, soľou, múkou,
môžeš miesiť kľudne rukou.
Cesto nechaj kysnúť deň,
nech však nechytí zeleň.
Ulož ho hneď do chladničky,
nech sa mu snia krásne sníčky.
Z cesta narob tenké placky,
nech sa ti zmestia na tácky.
Naolejuj si pred tým ruky,
aby si nezažíval muky.
Tento pocit musíš zažiť,
keď začneš langoše pražiť.
S výsledkom si buď istý,
keď je langoš zlatistý.
Inšpiruj sa známym chýrom,
že langoš je fajn so syrom.
Dám ti ešte jednu radu,
po jedle si utri bradu.