Perkelt

Dlhšiu dobu ma nekopla múza do tých správnych miest. No dnes ma nakopla do oblasti nervovej sústavy zodpovednej za tvorivosť. Snáď týmto poteším pár čitateľov a znova trochu oživím tento mŕtvy blog.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

O silu ťa hlad oberá,
besnieš z neho ako zviera.
Silu aj na Vueltu,
dodá tanier perkeltu.

Podstatný je dobrý základ,
do hrnca cibuľu naklaď.
Bez strachu a bez strasti,
orestuj ju na masti.

Pre farbu a zo zvyku,
pridaj mletú papriku.
Jedlo v momente požehná,
keď doň dáš kuracie stehná.

Restovať ich môžeš skúsiť,
no potom ich treba dusiť.
Ak ti je však z mäsa clivo,
môžeš ho nahradiť hlivou.

Halušky sprav z vajec, múky,
zašpiníš si od nich ruky.
Ak sú husté, pridaj vodu,
tá pomôže ku ich zrodu.

V jednej rýchlej otáčke,
vráť sa ešte k omáčke.
Pre chuť ladnú, nie noc slanú,
vmiešaj sladkú smotanu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zmyslami sa nechaj viesť,
svoje dielo môžeš jesť.
Kurací, z hlivy či srnca,
zmizne perkelt zaraz z hrnca.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

104 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu