Halušky

Minule som sem pridal klasiku z českej kuchyne, tentoraz sem pridám klasiku našej kuchyne. Síce Roman Polanski z nich vraj nebol nadšený, ale bežný Slovák si bez halušiek už život asi nevie predstaviť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Na Slovensku dominujú
a pritom sa ľahko žujú.
Nepotrebuješ k nim hrušky,
ľahko pripravíš halušky.

Netreba ani mäso z býka,
zasýtia aj Jánošíka.
Bez väčšieho rešpektu,
prejdem teraz k receptu.

Najprv priprav hutné cesto,
nech nasýtiš celé mesto.
Nestačia zemiaky a múka,
troška soli tiež sa núka.

Nemusíš sa veľmi rúhať,
keď zemiaky budeš strúhať.
Múku a soľ ku nim dosyp,
vareškou sa v mase porýp.

Už chceš vychutnávať hody?
Hoď halušky do vriacej vody.
Predstav si, že dali ti košom,
pomôž im do vody nožom.

Prehltnúť už môžeš slinu,
keď vyplávajú na hladinu.
Cez sitko ich stačí scediť,
nemusíš po nich potom sliediť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzu nezabudni vmiešať,
žalúdok ti bude plesať.
Spomeň si aj na svinku,
keď dáš k haluškám slaninku.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu