reklama

Smerom proti kríze... Ale tlačenkou ?

Mal som dnes zaujímavú skúsenosť. Navštívil nás v robote jeden človek - smerák . On je vlastne vedúci v rámci organizačnej schémy a aj keď sme právny subjekt, má na nás určitý vplyv. Teda na  riaditeľa. Vždy, keď ide niečo "múdre" povedať, najprv vymenuje všetky svoje akademické hodnosti a najznámejších straníckych kolegov, s ktorými si tyká. Spomenie, že jeho kamarát je  minister ten a ten, a podotkne, že si praje, aby sme ho oslovovali Pán doktor. Potom začne hovoriť k veci. Dnes chcel niekomu zabezpečiť prácu. Ako inak - nariadením, vrelým odpoúčaním a ako sa na správneho "politika" patrí - na vás je ako si to zabezpečíte. A beda, ak to nebude. Pri prerozdeľovaní financí je totiž garantovaná len časť. Ostatné je na dobrej vôli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V čase krízy zamestnávateľov bombardujú žiadosti a životopisy ako nikdy pred tým. Každý tvrdí, že je najlepší, ukazuje svoje kvality. Je to prirodzené, chce sa dostať. Zrazu sa ale vo dverách zjaví Chvastúň. Takto voláme nášho vzdialeného nadriadeného. Zrejme zvyknutý z čias, kedy jeho slovo vážilo tonu, (teda muselo), si prišiel presadiť miesto pre známeho poznámosti.

Chvastúň sa už v minulosti niekoľkokrát ukázal. Minule tvrdil zahraničnej návšteve, že má také známosti, že keby niet jeho, tak snáď naše mesto nemá ani poriadne hasičské auto. Nezabúda nikdy povedať, že je hrdý na svoju stranu SMER a kolegov, ktorí spoločne vytvárajú prostredie, aby sa veci pohli dopredu. Robí zo seba dobrodinca, za ktorým keď niekto príde žiadať o pomoc a má zásluhy, určite mu pomôže. Podľa neho je vraj mimoriadne dôležité, aby si ľudia v týchto zlých časoch pomáhali.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes prišiel orodovať za známeho. Väčšinou títo lobovači hovoria, že či by sa nedalo..., že by bolo treba..., že je ten človek dobrý... atď. Chvastúň však išiel natvrdo. Treba vziať toho a toho, na to a a to miesto. A budem rád, keď sa tak stane, lebo inak... Drzé nie? Nayvše dotyčný uchádzač je prepustený z inej inštitúcie po fatálnej chybe.

A ak si navyše vezmem, že desiatky absolventov čaká v štóse na stole, poctivo si dorobili školu a snažia sa uchytiť v tejto momentálne nehostinnej dobe, tak je to viac než hockedy inokedy nefér.

Ale čo je dnes fér. Nechcem to postaviť, do situácie, že je tlačenka niečo výnimočné a nepochopiteľné, ale tá dnešná bola pomerne nechutná. Dúfam, že sa z nej naje aspoň náš Smerák Chvastúň a jeho priatelia.

Filip Šimo

Filip Šimo

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád každodenný seriál života, v ktorom vystupujú ľudia okolo mňa. Rád počúvam, rád hovorím, smejem sa a spím. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu